Den Norske Ekumeniske Folkekirke

Her er et humoristisk brev med en undertone av alvor som beskriver hvordan den institusjonaliserte ”kristne” frafallskirken tenker. Folkekirken, som støtter import av Allahs soldater (sk. ”flyktninger”) er et av våre hovedmål for evangelisering.

Odd S. Beverfjord

- - - - -

Hr. Saulus Paulus, free lance misjonær
Korinth
Hellas

AVSLAG PÅ SØKNAD

Kjære broder Paulus!

Som svar på din søknad om opptakelse under vår ledelse vil vi gjerne svare deg åpent og ærlig:

Oppriktig talt er vi forundret over at du i det hele tatt har kunnet vinne tiltro som misjonær. Det sies at du lider av en alvorlig øyensykdom. Dette er til tider en uovervinnelig hindring for en effektiv tjeneste. Vårt styre krever 6/6 på begge øyner hos alle våre ansatte.

Er det sant at du har en fengselsjournal? Noen brødre har opplyst at du satt inne i cirka 2 år i Cæsarea, og at du også satt fengslet i Rom. Enn videre anklages du for å ha fornærmet forretningsstanden i Efesus i en slik grad at de omtaler deg som mannen som har snudd opp ned på verden. En slik sykelig trang til sensasjon har vi ikke bruk for i vår misjon. På samme måte beklager vi også denne smakløse "over-muren-i-en-kurv" episode i Damaskus. Denne episoden snakkes det stadig om.

Din komplette mangel på diplomati foruroliger oss. Menn med diplomatisk teft utsettes ikke for steining. Heller ikke utsetter de seg for å bli slept utenfor byporten. Har det aldri falt deg inn at en mildere måte å uttrykke seg på kunne gi deg venner? Vi legger ved Daleios Carnegus' bok om "Kunsten å vinne jøder og vinne innflytelse hos grekere" i håp om at den kan bli deg til hjelp.

Din tjeneste gjør et alt for ustrukturert inntrykk: Først er du i Lilleasia, så i Makedonia, så i Grekenland, så i Italia, og nå har du fått en vidløftig plan om å dra til Spania. Du må da kunne forstå at du ikke kan frelse hele verden. Du er kun én liten Paulus.

Dr. Lukas forteller at du er liten av vekst, skallet, ofte syk, og at du sover dårlig om natten på grunn av dine bekymringer for dine små menigheter. Han forteller også at du om aftenen går rastløs omkring og kan holde på å be halve natten. En sunn sjel i et sundt legeme krever vi av alle våre søkere.

Til Timotheus skrev du: "Jeg har stridt den gode strid…." Vi anbefaler ingen misjonær å "stride". Jesus kom for å bringe fred. Du roser deg av at du "kjempet mot villdyr i Efesus". Hva i all verden er det du mener?

Vi beklager, broder Paulus! Vi kan dessverre ikke bruke deg. Dersom vi ansatte deg, ville vi bli tvunget til å holde deg i så stramme tøyler at et samarbeide i praksis ikke ville være mulig. Du vil komme til å skape for mange problemer for oss som et moderne verdensomfattende misjonsselskap og avvike fra de regler og den polisy som er vedtatt i våre internasjonale håndbøker.

Vennlig hilsen
Logikos
Rationalis (formann)

Den Norske Ekumeniske Folkekirke