Hvert ord i Bibelen angår oss helt personlig

Andakt av Kirkehøyden.

Det er et faktum at hvert ord i Bibelen, alfa og omega, handler om Jesus, men hvert ord angår også oss helt personlig, her og nå. Og siden vi er i Ham, i Kristus, så blir dette utsagnet å betrakte som ”smør på flesk.” Dere skjønner hva jeg mener, les gjerne innledningen "Med blikket festet på Jesus".

Gud gav Adam og Eva det beste av alle tenkelig liv i Edens Hage, så dukket denne ”skøyeren” opp. 1 Mos 3.1 ”Men slangen var listigere enn alle dyr på marken som Gud Herren hadde gjort, og den sa til kvinnen: Har Gud virkelig sagt: I skal ikke ete av noget tre i haven? Og kvinnen sa til slangen: Vi kan ete av frukten på trærne i haven; men om frukten på det tre som er midt i haven, har Gud sagt: I skal ikke ete av den og ikke røre ved den, for da skal I dø.

Dette er ramme alvor, vi vet hva som skjedde frem til Noahs ark, Gud valgte å drukne alle deres etterkommere, unntatt noen få rettferdige, som selv valgte å gå om bord i Arken (Jesus). Så startet Gud alt fra ”scratch,” med sine løfter til Abraham. Gjett om det angår oss personlig? En selvstendig studie av Romerbrevet vil gi en unik innsikt, inkl. hvorfor løftene fortsatt angår også oss hedninger, her oppe i nord.

Her er mer alvor: Den samme ”skøyeren” dukker opp ustanselig i våre liv, hvisker distraksjoner i våre ører. Vi kan også bli kastet ut og dø, om vi spiser av kunnskapens tre. Ja, vi leser en masse (inkl sub standard norske aviser), som ikke er Guds Ord, vår ene sanne næring – ”gi oss i dag vårt daglige brød.” Så hva skal vi gjøre, særlig i denne såkalte informasjonsalderen, en verre flom enn noen gang i menneskehetens historie. Den velter utover hele planeten ”instantly” og døgnet rundt.

Remediet? Vi må lese og observere, fra vår ene sanne identitet i Kristus, ombord i Arken. Bare slik kan vi forsvare oss, vite dagen lang at ”skøyeren” kun tilbyr illusjoner. Det forgjengelige, livbåter eller flåter, som ikke kan redde oss, de lekker hver og en. Bare Arken (Jesus) tilbyr sann redning og frelse.

Her en definisjon på illusjonen: ”Å gi det ikke evige, det urene, det onde- og ikke guddommelige; status evig-, rent-, godt- og guddommelig - henholdsvis.”

Det er i sannhet avgudsdyrkelsen, som Gud befaler oss ikke å bedrive. 2 Mos 20.3: ”Du skal ikke ha andre guder foruten mig.

Ja, dette er alvorlige. Det som skjedde i Edens Hage angår oss personlig her og nå. Og vi har èn redning, forbli i arken (Jesus) og ikke hoppe ombord i en eneste synkende ”livbåt eller flåte” og håpe på redning. Så må vi advare alle vi møter (forkynne Evangeliet).

Og siden det spesielle Romerbrevet allerede er nevnt (et utmerket sammendrag av Guds Ord), så ha dette verset, som Ef 2.8-10, lett synlig, lær det gjerne utenat. Rom 8.1-2 ”Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus; for livets Ånds lov har i Kristus Jesus frigjort mig fra syndens og dødens lov.” Sammenhold det med hva som skjedde med Adam og Eva, med vissheten om at: Hvert ord i bibelen angår oss helt personlig – her og nå.

Kirkehøyden