Reformatert og oppgradert av Gud gjennom bønn

Andakt av Kirkehøyden.

I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham; uten ham er ikke noe blitt til av alt som er til. I ham var liv, og livet var menneskenes lys. Joh 1. 1-3

Disse Guds Ord tok meg inn mange tiår før jeg ble en kristen, og de er i fullkommen overensstemmelse med den mest avantgarde forskning innen kvantefysikk. Det vil si vitenskapen kommer diltende etter ”the Bible has it allready covered.”

Lenge lette fysikere etter en elementær partikkel (en liten ”murstein,” som alt var bygget av). Den finnes ikke, alt kommer ut av et vakuum, intet, kvantum ”field,” matrix etc. Ikke som en engangs hendelse ved skapelsen i 1 Mos. Gud gjenskaper/ oppholder alt, hvert atom,  ned til den minste tidsenhet til den neste. Det er intet statisk med en gråstein.

Bær over med meg her, jeg vil etablere noen analogier, før jeg går videre til Fader Vår. Ordet, en (Guds) tanke, som årsak for det som følger, et data program etc. De som ikke kjenner til hvordan computeren fungerer: Til grunn ligger et totallssystem, binært, digitalt. ”1” eller ”0” - manifestert, ikke manifestert. Ut av et vakuum, intet, kvantum ”field,” matrix etc, som strekkodene på alt vi handler. Uendelige med kombinasjoner.

Over dette nivået har de utviklet dataprogrammer, som ikke er stort forskjellig fra de ordrer som en sjef gir til sine ansatte. Nær vanlig språkbruk, gjerne på engelsk. Flere av oss husker sikkert ”Basic.”
Line 10 the display is cleared.
Lines 20 through 50 shows first paragraph displayed.
Line 60 again clears the display.

Dyktige dataprogrammere kan lage dataspill, som ”nesten” etterligner Guds egen skapelse, de skriver alt de ønsker, herunder dinosaurer og skapninger ingen har sett. Med sin årsak i Ordet/ programmet. Guds computerkoder er også rettet mot et totallssystem, binært, digitalt. ”1” eller ”0” manifestert, ikke manifestert ut av et vakuum, intet, kvantum ”field,” matrix etc. En fysiker/ teoretiker har slått fast at hele universet og alt annet er digitalt oppbygget. Den vanlige analoge modellen er bare et syns/ sansebedrag. Ja, grunnet at våre sene (avgrensede frekvensområder) sanser. Små kikkhull i et enormt spektrum av frekvenser, som underbygger skapelsen.

Uansett ”nothing compares” med Guds egen programvare. Hvert eneste sekund gir Gud sine order til hele universet, hvert grunnstoff, atom og trillioner av våre egne celler. Det er kaldt reguleringsteknikk/ ”feedback systems.” Den enkleste, termostaten i våre varmeovner. To metaller med forskjellige varmeledningsevne lagt sammen, forskjellen gir en bøynings effekt, som slår av og på den enkleste av el. brytere. Av og på, ”1” og ”0.” Og det samme prinsipp gjentar seg. En ønsket nedre- og øvre verdi, si 20 til 23 grader celsius. Bare forestill dere Guds avanserte utallige ”feedback” systemer, med ønskede verdier innen for et område, men sammenkjørt med enhver annen prosess. Analogi avsluttet.

Slik styrer og opprettholder Gud hele skapelsen og hver og en av oss. Og alt skal omsider rulles inn som et teppe. Ikke så lenge igjen for hver av oss, for hver kropp, er som et fullkomment univers i miniatyr. Og hva er vår redning? Å være i Arken/ I Kristus.

Les gjerne hele denne lignelsen fra Matt 25.1-13: Da skal himmelriket være likt ti brudepiker som tok lampene sine og gikk ut for å møte brudgommen. Fem av dem var uforstandige, og fem var kloke. Min kommentar: Det gjelder altså å være en klok brudepike. Det gjelder dere ”gutta” også.

Og vi har en mulighet på jord å be om endringer i vår skjebne, som Gud mer enn gjerne oppfyller, herunder en bønn om frelse. Du kan for eksempel gjøre det på denne måten:

Før du folder hendene dine, skal du sette ett ord på hver finger:
På venstre hånd setter du ordene: 1) Gud, 2) vær, 3) meg, 4) synder, 5) nådig.
På høyre hånd setter du ordene: 1) Min, 2) nåde, 3) er, 4) deg, 5) nok.
Når du så folder hendene dine, da møtes synd med nåde.
Eller som det står i Sal 85,11 Nåde og sannhet skal møte hverandre, rettferd og fred kysse hverandre.

Ja, Jesus selv gav oss en annen perfekt bønn for dette ene formål under Bergprekenen. Dog kreves det at vi følger hans bønneinstruksjon i Matt 6.5-9, hvor vi må gå inn i vårt lønnkammer, som jeg tok opp i annen andakt.

I likhet med teknologien, som stadig gjør fremskritt, så er de i stand til å påvike materien/ skapelsen stadig nærmere mot et totallssystem, binært, digitalt. ”1” eller ”0” manifestert, ikke manifestert. Ut av et vakuum, intet, kvantum ”field,” matrix etc.

Slik også med bønnen, om vi ber i ydmykhet, med indre fred, fra våre Hjerter og Sinn. Vi skal be fra vår ene sanne identitet I Kristus, fra skapelsens opphav, ikke fra periferien av det skapte, men fra Hjertets ”rot.” Følg dette råd, to vers satt sammen, fra et slikt hjerte skal vi be: La ikke hjertet bli grepet av angst. Eders hjerte forferdes ikke! Tro på Gud, og tro på mig!

Og derfor kunne Jesus gjøre mirakler, fordi han bad fra hvor alt har sitt opphav. Ordet. Derfor er ikke noe umulig for Gud. ”For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.” Lukas 1:36.

Prinsippet gjelder for alt. Vi må gå ”under karosseriet” på bilen. Ja, skift gjerne noen klassiske deler, som forgasseren, men skift også ut den gamle computeren og det program (ordet) som styrer alt i bilen i disse tider. La Gud få reformatere og oppgradere deg. Endog med alle forbedringer av softwaren. Dyktige programmere kan nok skape imponerende computerspill og apper, men intet kan sammenlignes med hva Gud ”får til.” Ja, dette er analogier, men bønner og det å skrive datakoder som gir ordrer til det underliggende maskineriet har klare fellestrekk.

Så la oss gå til Fader Vår, hvor jeg legger inn noen kommentarer under hver ”programkode.” Det er mine kommentarer, de er ikke fyllestgjørende. Lag dine egne, men rams ikke opp bønnen, slik som ”hyklerne,” se Matt 6.5-9. Du kan relatere alle dine bibelkunnskaper til denne ene bønnen, for å gi den fylde, sant innhold og mening.

Fader vår,

Vi påkaller Faderen, Sønnen og den Hellige Ånd, og jeg vet ingen bedre måte enn å lese og lytte til versene her: http://www.fathersloveletter.com/ Så ha fullkommen visshet om at Han venter på oss, idet vi ber denne bønnen og påkaller Ham. Han er der omgående. Det er ingen kø!

Du som er i himmelen!

Ja, vi vet at han er i himmelen, og den er ikke langt unna. Den er like nær (ingen avstand eller tid) som Ham. Med fred i hjertet og sinn (vårt lønnkammer) er det som vi graviterer inn i himmelen, bokstavelig talt og ber fra der. Vi vet at det finnes en himmel, basert på vitenskap: et totallssystem, binært, digitalt. ”1” eller ”0” - manifestert, ikke manifestert. Ut av et vakuum, intet, kvantum ”field,” matrix etc.

Helliget vorde ditt navn;

Vi angir at bare hans navn er Hellig; Fader, Sønnen og den Hellige Ånd. Hellig fordi dette er det eneste som ikke er forgjengelig. Alt annet er. Derfor ber vi bare til; Faderen, Sønnen og den Hellige Ånd. Vi ber altså ikke til det forgjengelige. Det er avguder. Der finnes intet bønnesvar, ingen redning og ingen frelse.

komme ditt rike;

Dette betyr ikke at hans rike skal komme ned å opphøye oss i det forgjengelige. For vi dør med hensyn til alt det, og således ”graviterer” vi inn i Hans Rike, selv om vi fortsatt er her på jorden. Vi er i fortsatt i verden, men ikke av den. Vi er blant de hellige, Jesu menighet.

skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden;

Dette er en fortsettelse av det forrige, og det er den fullkomne bønn om helbredelse, selv av våre jordiske legemer. For ingen sykdom kan finnes i himmelen.

gi oss idag vårt daglige brød;

Ja, vi skal ha vårt daglige brød fra bakeren og annen føde (jeg er stor på knekkebrød). Men her siktes det først og fremst til Guds Ord og det liv som det tales om i de innledende vers Joh 1.1-3. Vi ber om at livet flommer inn våre hjerter, sjel og sinn. Ja, hele vårt jordiske legeme, hver celle. Rom 8.1-2 ”Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. For Åndens lov som gir liv, har i Kristus Jesus gjort meg fri fra syndens og dødens lov.

og forlat oss vår skyld, som vi og forlater våre skyldnere;

Her kan vi bli kvitt alle våre traumer og alt som hindrer bønnesvar. For her kan vi ”gjøre noe” selv. Søke tilhold I Kristus (vår ene sanne identitet). Og det blir vår sanne natur å tilgi både vår neste og oss selv. Kan det sies klarere enn her?  Matteus 6,14-15. ”For dersom dere tilgir mennesker den urett de gjør mot dere, skal også den Far dere har i himmelen, tilgi dere. Men om dere selv ikke tilgir, skal heller ikke han tilgi det dere har forbrutt.

og led oss ikke inn i fristelse; men fri oss fra det onde.

Denne har fått stor betydning for meg i det siste, med tanke på hva som robber meg fra min salighet og sjelefred, før jeg slipper verden inn online og på annen måte. Jeg oppfordrer alle til å finne sine egne referanser. Dog si bønnen, og det onde vil miste sitt grep på oss. Store ting vil skje endog i det åpenbare. Bønnesvar vil finne sted, her og med tilgivelse av egen og andres skyld. - Må vi være Gud lydig.

For riket er ditt,

Ja, under denne bønnen har vi allerede ”gravitert” inn hans rike, bekreftet her fra fjerde ”programkode” ovenfor. Og hver gang bønnen sies, fortsetter velsignelsen. Det kan garanteres.  Kjærligheten (agape) veller opp i våre hjerter. Det er beviset. Og la oss ikke tenke på alt vi mangler. Her ligger enda en stor innsikt. Matt 6.33 "Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg."

og makten og æren i evighet.

Her gjentar vi med overbevising at intet har vi ut oss selv, i det forgjengelig, det dødelige. Tenk gjerne på alt vi ikke fikk til å smøre skikkelig, før vi gjorde Jesus til vår Herre og Frelser. Så vær viss på at alt er fra Ham/ ved Ordet. Således har Han all makt. Vi gir Ham all Ære i all EVIGHET. Det siste perspektivet vil løfte oss ut av den tidsbegrensede labyrinten som livet her på jorden er. Si disse ord med den samme ydmykhet og Kjærlighet som alle de andre deler av Fader Vår.

Og med den vissheten ber vi denne bønnen hver dag, uten tvil om at Han hører, svarer og fyllbyrder Fader Vår og alle våre bønner. For vi ber fra hvor alt har sin opphav og årsak: ”I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  Han var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham; uten ham er ikke noe blitt til av alt som er til.  I ham var liv, og livet var menneskenes lys.” Joh 1. 1-3.

Amen.

Kirkehøyden