NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 7. oktober 2016

Blodig fornøyelse

Siden vi har fått inn to nærmest likelydende saker fra Norvald Aasen og Amund Garfors, slår vi begge disse to sammen.

Av Norvald Aasen.

Eg krev at dette opne brevet vert framlagd for adressatane:

Statsminister Erna Solberg, Kulturminister Linda Hofstad Helleland, Kommunalminister Jan Tore Sanner.

Kommentar til uttale på Dagsrevyen 03. oktober 2016. Ope brev:

De burde verkeleg skamme dykk om de har evnen til det!

Det er utruleg at de kan ha glede av å sitje å juble for ein rå valdssport der eit menneske, ei kvinne, vert slegen til blods i noko som kallast boksekamp, men som er arrangert valdsorgie, og der den som sigrar vert omfavna av sjølvaste "statsministeren" og hylla av fleire statsrådar!
Så statsrådar og statsministeren synes altså ikkje at det er nok av vald i samfunnet?

De hyller, forsvarar og viser begeistring for at ei kvinne vert slegen til blods med overlegg, og denne "sporten" fortel de at de har kjempa for i mange år. Er det slik at de ønskjer eit endå meir valdeleg samfunn?

Har vi ikke snart nok vald og grusomheiter i samfunnet om ikkje landet sine leiarar skulle ønskje meir?

De burde verkeleg skamme dykk djupt og inderleg! Men i staden står de fram for folket og seier at de er stolte av at de har delteke i ein slik valdsfest. Det er nesten ikkje til å tru!

Norvald Aasen, 6983 Kvammen
Tel: 57731844
(Tidlegare høgre medlem og veljar, men aldri meir!)

Av Amund Garfors.

Jeg synes det er veldig pinlig for vårt land at vi har en statsminister og en kulturminister som stiller opp som tilskuere i en boksekamp som omtrent gikk på liv og død mellom Brækhus og Mathis sist lørdag i Oslo.

Der disse to politikerne legitimerer meget stygg vold og blodsutgydelse på en motstander som omtrent ble slaktet og maltraktert framfor  åpent kamera. Og det etter at en hver kunne se at hun var både blodig og forslått.  Mens  en dommer som ikke gjorde jobben sin, omtrent lot Brækhus drepe sin motstander.

Og dette kaller de for sport? For en dommer som lar Brækhus overfalle sin motstander på den måten vi alle fikk se, det var både uverdig og skremmende!

Nei, dette var lite å være begeistret over. Slik vår statsminister var så til de grader.  Og det mens jeg  bare fikk vemmelse overfor henne. For dette var både pinlig, tragisk og flaut!  Og når så Erna Solberg står der i ringen etter kampens slutt,  og hyller denne volden på denne stakkars franske pengelense jenta, Anne Sophie Mathis, ja som hang der, blodig og forslått over de tauene, da hadde jeg fått mer enn nok av dette stygge showet. Og som dessverre ble velsignet og opphøyet av landets statsminister og kulturminister.

Boksing er ren vold, og det for å underholde folk som har mistet både empati og følelser over for sine medmennesker. Å kalle denne volden for idrett, det er en ren hån mot de demokratiske grunnpilarer i et samfunn. For et demokrati, om ikke Solberg veit det, så kan jeg fortelle henne,  at det bygger på å kommunisere og informere. Ikke å slå hverandre i hjel! For de som ikke evner det, de tyr alltid til vold, spark og slag!

Og denne Brækhus, hun er en kynisk og feig bokser. Hun går i ringen med en motstander som er utrent, dvask, tynn og ukonsentrert. Og som trolig kun var ute etter penger.

I tillegg var det ingen stor glede å se ”tungvekteren”  Solberg stå der i ringen. Det mens Brækhus fikk henge over hennes skulder. For det hele var ikke annet en pinlig, useriøst, skremmende, stygt og veldig naivt.

Kanskje burde heller Solberg prøvd å finne ut hvor mange mennesker som er drept i utøvelsen  av boksesporten world wide, bare de siste 10 åra? Har tidligere hatt en viss sans for Brækhus, men etter dette feige og farlige angrepet på et utrent ”slakteoffer” – så er respekten for henne totalt borte!

NARVIK, 03.10.2016. Amund Garfors