NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 8. november 2016

Hvorfor slik redsel for Donald Trump?

Av Amund Garfors.

I disse tider kan man lese i den ene avisa etter den andre, der omtrent alle advarer oss, og er livredde for at Donald Trump skal overta makta i Det Hvite Hus i Washington. Ja, etter mange leserinnlegg å dømme, så virker det som skremselspropagandaen har hjulpet.  Det ser ut som nordmenn flest, dersom de hadde hatt stemmerett i USA, uten tvil ville valgt Hillary Clinton framfor Donald Trump.

Men det er en ting som blir holdt hemmelig og som verken Hillary Clinton eller Donald Trump kan forandre en tøddel på, og som er langt mer bekymringsfullt og skremmende enn Donald Trump.

Det er den økonomiske kollapsen som venter oss alle. En kollaps som vi aldri tidligere har sett maken til, og som er underveis. Og som vil sette krakket i 1929/30 på New York-børsen helt i skyggen.

Seddelpressa i USA har gått for full maskin, natt og dag siden i mars 2009. Og den går bare enda raskere nå.  Mens amerikanske finansakrobater og myndigheter har forsøkt å holde dollarens verdi oppe på en kunstig måte.  Der inflasjonen stiger og lønningene har stått stille de siste 30 åra. Jeg vil helst ikke stå fram som en slags advarende dommedagsprofet og skremme livet av folk. Men så mye veit jeg, og det er at dollaren vil snart kollapse! Og det fallet, det vil bli stort og ekstremt. Land etter land har oppdaget dette allerede.  De ser den svake dollaren som er på vei, men samtidig prøver de å gå bort fra dollaren eller skifter over til annen valuta.

På den måten blir den amerikanske dollar svekket for hver dag som går, der kun små marginer skal til, før alt kollapser og bryter sammen. Og det er ikke bare USAs økonomi som vil bryte sammen. For i den samme køen står både Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Japan, bare for å nevne noen land i trøbbel. Der også andre store lands økonomier vil gå samme veien. Dermed vil hele verdens økonomi som er total innvevd i hverandre, falle sammen som en kortstokk. Der en mega-krise ligger rett i kurslinja.

Så kan en spørre seg hvilke konsekvenser dette vil ha? Vi veit at de fleste banker i verden har lånt ut nesten hele sin aktiva.  Derfor vil bank etter bank mer eller mindre begynne å kollapse. Der folk flest bare kan ta ut småbeløp en gang i uka eller i måneden. Jobbene vil forsvinne som dugg for sol. Og dermed står folk uten inntekt. Pensjonene vil også begynne å forsvinne og tørke inn, da disse pengene er satt i fond og aksjer som ikke lenger eksisterer. Ja, aksjene blir null verdt, der vi omtrent kunne sammenligne dette med Sveriges største konkurs, Northland Resources som vi ser restene av her i Narvik.

Rentene vil også gå til værs. Matprisene vil stige og matbutikkene vil tømmes for varer på kort tid. Faktisk har politikere og bankene satt land og folk i en felle.  Fordi rentene har vært så lave, så har mange land og millioner av folk tatt opp store lån. Dessverre har folk blitt forledet til dette, der de ikke har forstått faren.  Videre, har både amerikanerne og europeerne latt seg lure på limpinnen. De er blitt slaver under bankene. Folk er ikke forberedt på hva som vil komme når rentene stiger til høyder på 10-15 %. De må da  bare forlate hus og heim og sine fine biler og båter.  Dette vil spre seg til alle land, hvor de fleste er uforberedt på det som kommer.

Nei, dette kan verken Hillary Clinton eller Donald Trump stoppe. Valget gjelder da omtrent, og i det hele og det store, bare om hvem av de to presidentkandidatene som vinner og som skal få lov til å administrere det hele, når den økonomiske kollapsen og nedturen kommer.  Derfor burde ingen ha redsel for Donald Trump. Tvert imot.  Fordi det blir Trump eller Hillary som vil få skylda når det hele rakner.  Fordi Obama Hussein har latt seddelpressa gå, uavbrutt i 7 år!

NARVIK, 06.11.2016  AMUND GARFORS