Forslaget om å åpne for en tredje kjønnskategori er politikk på avveie

Av Spikeren.

I utkast til nytt partiprogram for 2017–2021 skriver Arbeiderpartiet at «vi skal vurdere å innføre en tredje kjønnskategori».

AUF-leder og medlem i Aps programkomité Mani Hussaini er glad for at Arbeiderpartiet nå åpner for en tredje kjønnskategori.

– De menneskene som verken definerer seg som mann eller kvinne vil nå få en juridisk mulighet til å få et tredje kjønn, sier AUF-leder Mani Hussaini til NRK.

– Jeg mener alle mennesker skal få mulighet til å leve ut sin identitet og da må man tilpasse lovene til virkeligheten og ikke omvendt, sier Mani Hussaini.

Jeg er enig med Hussaini på ett punkt, og det er at vi må tilpasse lovene til virkeligheten. Og i dette tilfellet sier virkeligheten at mennesket enten er kvinne eller mann - punktum - end of discussion.

At politikerne våre i det hele tatt vurderer å komme med et slikt forslag viser egentlig bare hvor langt fra virkelighetens verden de befinner seg.

Ja, det er sant at noen mennesker sliter med å finne sin identitet. Men dette er et psykologisk fenomen som ikke må løses med å innføre et imaginært tredje kjønn, for det finnes rett og slett ikke.

Istedenfor å legge til rette for en virkelighetsflukt, må samfunnet hjelpe disse som sliter til klarhet. Å åpne for en tredje kjønnskategori vil være ødeleggende både for de som sliter og for hele samfunnet forøvrig.

Politikerne våre må komme seg ned på bakken og stikke fingeren i jorden, for dette som de nå driver med er latterlig.

Disse som vil åpne for en tredje kjønnskategori går ikke bare imot naturen, de går også imot all logikk og fornuft. De er rett og slett farlige for samfunnet vårt og bør fjernes fra politikken.

Spikeren