NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 4. februar 2017

Google Norge-sjef Jan Grønbech advarer mot å lukke øynene for framtida

Etter ønske fra "Oliver Langeland".

Shifter.no

Google-sjefen: «2 milliarder jobber blir borte. Det norske ledere snakker om, er at fjoråret var det beste i selskapets historie».

Google Norge-sjef Jan Grønbech advarer mot å lukke øynene for framtida. Det gjør han med harselas både mot streikende lokførere og norske næringslivsledere.

Tirsdag startet årets Social Media Days, denne gang med full sal og flere hundre mennesker langs stolradene på Oslo Kongressenter. På programmet står to dager med både foredrag, visjoner, ledelse og praktisk erfaring. Og noe skremselspropaganda: Kanskje ikke uventet fra Google Norge-sjef Jan Grønbech, som fikk æren av å være en av de første ut tirsdag morgen.

– En generasjon vil slite med å omskolere seg

– Om ti år vil 40 prosent av dagens 500 største selskaper ikke lenger eksistere, sa Grønbech, med henvisning til en flere år gammel og kjent spådom.

Teknologiske dommedagsprofetier er godt og populært lesestoff, men det siste året har de blitt dagligtale. Spådommene er også blitt verre. Grønbech viste blant annet til økonom og analytiker Andrew McAfee, som har snakket mye om dette temaet. Om alle jobbene som kommer til å forsvinne.

– 2 milliarder jobber kommer til å forsvinne. Eiendomsmeglere, piloter, regnskapsførere, telefonselgere, påpekte Grønbech.

Samtidig er ikke Grønbech pessimist: Historien har vist at all utvikling gjør at det skapes nye og flere jobber enn det som var før.

– Men det er en generasjon nå som vil slite med å omskolere seg. Det er ikke lett hvis du er regnskapsfører å skulle lære seg å programmere droner, illustrerte han.

Les mer på Shifter.no