NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

onsdag 8. mars 2017

Den ideelle kvinne

En kvinne som frykter Herren skal prises.
Andakt av Spikeren.

Hvordan er den ideelle kvinne? Jeg tror du vil få en rekke svar på det spørsmålet! Noen sier den ideelle kvinne er en kvinne som vil adlyde alle dine innfall, vente på deg og bokstavelig talt tilbe bakken du går på (jeg tror ordet for dette er mannssjåvinisme). Andre sier den ideelle kvinne kan gjøre arbeidet til to menn, og hvis kvinner var statsministre og presidenter, ville det bli slutt på kriger, arbeidsledighet ville bli eliminert, og sult i verden ville høre fortiden til (jeg tror ordet for dette er Neo Feminisme). Sannheten tror jeg ligger et sted mellom disse to ytterpunktene.

For du trenger ikke se så veldig langt for å finne en riktig beskrivelse av den ideelle kvinne - hvis du har en Bibel. Denne beskrivelsen finner du nemlig i Ordspråkene 31:10-31. Dette er Guds beskrivelse av en ideell kvinne - og Gud er ikke en sjåvinist, han er vår Skaper.

Husk dette, dere damer:
Det er Gud som har formet og laget deg, og han vet hva som vil tilfredsstille deg og bringe ekte lykke inn i livet ditt. Derfor vil det være klokt å gjøre deg kjent med denne damen som vi leser om i Ordspråkene 31:10-31 og få henne til forbilde. Og husk - dette ble ikke skrevet for å få deg til å føle deg skyldig eller plassere urealistiske forventninger til livet ditt. Det ble skrevet for å bygge deg opp og vise deg ditt gudgitte potensiale.

La oss legge merke til 2 hovedkarakteristikker på den ideelle kvinne:

A. Hun er en god hustru.

Her mener jeg ikke å si at du aldri vil kunne oppfylle din rolle i livet hvis du er singel. Bibelen lærer at ekteskapet er et hederlig forhold mellom en mann og en kvinne, men Bibelen legger også stor ære på å være singel. Faktisk forteller 1Kor 7 oss at der er noen ting en sigel person kan gjøre for Gud som en gift ikke kan. Så ikke la noen få deg tro at du er mindre verdt bare fordi du er singel. Men hvis du er gift, eller du har tenkt å bli gift, da må du huske på at Gud forventer du skal være en god hustru - slik som kvinnen i Ordspråkene 31.

Vet du hva som gjorde henne til en så god hustru? (Hint: Les vers 10-12) Hun viser ekte respekt for sin mann ved å samarbeide med ham i stedet for å jobbe imot ham. Her har vi et eksempel å følge! Ektemenn og hustruer, mødre og fedre, jobber sammen som et team og konkurrerer ikke som motstandere! De er på samme lag, og de har samme mål: å bygge, sørge for, og opprettholde en gudfryktig familie!

B. Hun er en dyktig arbeider.

En god mann og en god hustru skal ha et mål om å bygge, sørge for, og opprettholde en gudfryktig familie og de må jobbe hardt for å nå dette målet. Foreldre bør ikke være late, spesielt ikke når det gjelder sin egen familie. Den ideelle kvinnen i Ordspråkene 31 er så absolutt ikke lat.

En god hustru arbeider hardt HJEMME (les vers 15 & 27). Det sies at en kvinnes arbeidsdag er aldri ferdig, og det er spesielt sant om en kvinnes arbeid i hjemmet. Vet du hva den mest krevende jobben i verden er? Å være mor og en god hustru. For tenk på det: En mor må være sykepleier, lærer, barnepsykolog, ernæringsfysiolog, husholderske og kokk. Det krever hardt arbeid å bygge og vedlikeholde en familie!

Derfor er det veldig trist å se hvilke paroler kvinnene skal gå med i årets 8 mars tog, der noen av parolene er "La fitta flagre fritt", "Selvbestemt abort" (les: Fosterdrap) og "Gratis prevensjon". Her må jeg si det er lite og ingenting som minner om den ideelle kvinne som beskrives for oss i Bibelen.

Ynde svikter og skjønnhet forgår; men en kvinne som frykter Herren, skal prises.

Spikeren