NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 2. mars 2017

Geopolitiske omveltninger

Av Dan Odfjell.

Etter Brexit og Trump kan vi trygt si at verden er kommet i omveltning. Og dette er bare begynnelsen på "libralistenes" og globalistenes tilbaketog. Mange på venstresiden kan ikke engang ta det inn over seg, for det knuser deres livsløgn og lenge ufortjente privilegier.

Velkommen til en ny tid, velkommen til alvor med dets utfordringer. Fordi, det å få den sosialistiske omeletten tilbake i eggene vil ta tid, spesielt i et middelmådig over-byråkratisert forsoffent Norge. Og, det medfører her som ellers ustabile tider, noe vi best ser i USA mht demokratenes frenetiske nå umodne reaksjoner.

De nekter å akseptere å ha tapt valget, de protester for å de-legitimisrere Trump og de mangler (som venstresiden stort sett gjør, overalt) å kunne oppføre seg demokratisk dannet. Men vinden har snudd, og Norge synes ganske uforberedt mht omstillingen som venter. Dette fordi riksmedia altfor lenge har filtrert verdens virkelighet for oss. Men nå er det slutt på naiv tro på liberalisme og globalisme, på EU og FN, i en verden av nødvendig realisme. "Ånden" er sluppet ut av Alladins krukke, og er ikke å få tilbake.

Krampetrekningene fra EU toppene er godt eksemplifisert av utenrikssjefen Federica Mogherini. Hun holder et tappert fjes med allslags påstander og selvmotsigelser, men dummer seg ut i et intervju nylig med en kjent italiensk avis. Hun er hjelpeløs, ikke så rart opp mot en ny tid. Men selv om hun forstår det, kan hun ingenlunde innrømme det. Det kan heller ikke de andre toppene i det vaklevorne EU systemet. Foreløpig holder Angela Merkel fanen høyt, men Tyskland kan alene ikke proppe hullet i demningen. Hun er dessuten opp mot valg til høsten, og må i mellomtiden akseptere at Trump er den nye og pragmatiske Presidenten i USA.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.