NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 28. mars 2017

Hvor vil dette kaoset ende til slutt?

Av Amund Garfors.

For en ukes tid siden gikk den tyrkiske utenriksministeren ut og truet hele Europa med hellig krig. Og i dag gikk president Recep Tayyip Erdogan ut med nok en trussel mot Europa, der han sa at ingen europeere vil kunne gå trygt noen steder. Og timer etterpå så smeller det i London. Der nok en galning slo til og drepte og lemlestet tilfeldige mennesker som ble meiet ned, drept og hardt skadet av bilen som ble brukt til mordredskap. Hvor terroristen deretter drepte en politimann og skadet en annen med en stor slakterkniv.

Ingen tvil om at Erdogan får rett i noen av sine spådommer, der han sa at Europa står foran et sammenbrudd. Men når det gjelder den religionskrigen som hans utenriksminister spådde vil komme, en krig mellom islam og kristendommen, da tar han nok grundig feil. Det må nemlig to parter til for at det skal bli en slags religionskrig. Men Europa er så grundig avkristnet, at det i tilfelle må være ateister og agnostikere som til slutt må ta opp den kampen. Den norske Kirke og dets tilhengere gjør det i hvert fall ikke, snarere tvert imot.

Den offisielle kirken har utviklet seg til et punkt hvor den har mye mindre med kristendom å gjøre enn hva IS har med islam å gjøre. IS følger Koranen, men kirken gir fullstendig blaffen i hva Bibelen lærer. Så noen religionskrig har jeg ingen tro på. Hvordan skal da et norsk forsvar, som ansetter en imam, kunne konfrontere og bekjempe islam? Skal vi le eller gråte av disse apekattene som styrer oss?

Faktisk er jo hele Europa like avkristnet som Norge og resten av de skandinaviske land. I Sør-Europa hvor det er katolsk kristendom som dominerer, der er det litt annerledes. Historisk sett er det jo først og fremst katolikkene som har hindret muslimene i å overta Europa. Mens protestanter/lutheranere stort sett har gjemt seg bak katolikker og selvsagt bak de tøffere ortodokse kristne. Men med den paven de nå har fått i Vatikanet, så vil jeg ikke sette altfor stort håp til katolikkene. De ortodokse som ikke anerkjenner paven – og som dominerer i Russland, vil bli en helt annen fiende å hanskes med for muslimene, dersom de skulle prøve seg. For de ortodokse kristne, de har IKKE gjort knefall for islam. Slik dessverre protestantene har gjort. Og som denne merkelige forskrudde falske katolikkenes pave, også er i ferd med å gjøre.

Når man ser det nye og litt lurvete vennskapet mellom President Erdogan og President Putin, så passer jo ikke dette inn her i det hele tatt. Det er noe som skurrer. For Tyrkia og Russland har vært erkefiender i mange hundre år, der de har utkjempet utallige kriger seg imellom. Men så lenge Erdogan lar Russland være i fred og konsentrer seg om det langt lettere byttet, nemlig Vest-Europa, så er det mulig Putin ser en annen vei. Ja, rett og slett ikke bryr seg. Derfor tør Erdogan være så stor i kjeften og komme med sine stadige trusler.

For Putin, han er Russlands president, ikke Vest-Europas. Og når det nå så tydelig kommer fram at de vestlige lederne er helt paralyserte, der de også gjør det klart, at de gjerne vil ødelegge sine land med muslimsk innvandring, da er løpet kjørt. Samtidig som de ikke tør sette på plass denne ufyselige fyren i Ankara. Derfor gir Putin en god dag i vår skjebne. Der han har mer enn nok med å rydde opp i Syria og Irak, hvor han kun konsentrer seg om Russlands interesser. Der han ikke har tenkt å gå i den samme fella som Vest-Europa har lagt ut for seg sjøl.

I dag betaler England nok en gang prisen for EUs likegyldighet. Et selvmord som kommer oss nærmere og nærmere år for år. EU og norske politikere er trolig enig med Erdogan i at vi i Europa ikke skal være trygg noe sted. Der de fortsetter importen av terrorister over Middelhavet med uforminsket styrke.

Slik er norske politikere like avskyelige og medskyldige i terroren som i dag forgikk i London. Og der også den norske befolkning vil være i stor fare i framtida!

Narvik, 22.03.2017  Amund Garfors