Aprilspøk? Nei, overhodet ikke.

Av Dan Odfjell.

Hva vi trenger er et folkeopprør. Det var tittelen 1.april på mitt innlegg på nettstedet Spikers Corners som ble vidt distribuert via sosiale medier. Riksmediene ville aldri trykket det, selv om jeg hadde lagt til at jeg selvfølgelig mente et ubevæpnet folkopprør...Fordi, riksmediene vil holde oss "velger-kveget" innenfor egne menings-kontrollerte innhegninger. Nemlig, med de tradisjonelle partipolitiske gjerder og med seg selv som menings-formidlende oppvartere...

Nei, sier jeg, vi har fått nok av de indoktrinerende, løgnaktige og selektivt rapporterende mediene. Samt av de to største partiene, Arbeiderpartiet og Høyre. Som begge stort sett fører den samme globaliserende politikken. Ikke stem på disse fedrelandsfornekterne, de representerer ikke reell forandring. Men bare mer av det ydmykende, feige og forfeilede samme, i en verden i konservativ forandring. Hva vi klart ser ellers i den vestlige verden, og med rette, er at tradisjonelle partier og maktpolitikere er på oppsigelse.

I England hadde de Nigel Farage fra det lille partiet UKIP (UK Independent Party) som opprørs general. Selv er jeg gammel og fastboende i Chile. Men det forhindrer meg ingenlunde fra det
å delta i kampen for et Norge for nordmenn - også for våre fremtidige generasjoner. Det betyr muslimsk innvandringsstopp inntil videre, inntil de allerede innkomne er godt integrert og gjennom ærlig arbeide kontribuerer til fellesskapet. Eller at de utvandrer herfra. Så enkelt og selvfølgelig er det. Men det vil ikke Arbeiderpartiet og Høyre innrømme, som et nasjonalt påtrengende krav.

Vi gjennomfører opprøret fredelig på to måter: Sistnevnte to partier "straffes" ved at deres normale tilhengere til neste stortingsvalg enten lar være å stemme, eller stemmene går til Fremskrittspartiet eller andre som står for reell kursforandring. Hvorfor jeg nevner FrP ved navn, fremgår av mitt opprørsopprop fra 1.april. Grunnen til at andre partier stadig "pikker" på FrP, er at de i årevis har hatt mest rett. Og derfor i "selvforsvar" må angripes... Angrep er beste forsvar for å unnslippe egen forlegenhet. Så feigt, men dessverre så sant er det. Desto mer som FrP til tross for stygge påstander om det motsatte, har vist seg å være et fullverdig regjeringsparti. Men de har måttet svelge en del kameler for å oppnå folke-tillit for ansvarlighet. Prøven bestått.

I et demokrati, dersom vi fikk folkeavstemninger, kunne vi fredelig gjøre folkeopprør. Men det vet vi av erfaring at norske politikere ikke unner oss, selv om de formelt er oss underlagt... Tenk det, de stoler ikke på at vi, i et påstått folkedemokrati, ikke vet vårt eget beste? Vi som lever med konsekvensene av deres makt-utgytelse og politikk. Dette er ren fornærmelse og blir til rødt kort og straks-utvisning. For vi vil ha makten og landet tilbake fra elite-politikere, til fordel for lokal- og folke-politikere som lytter til oss som velger dem.

Mitt fromme folkelige håp: Velg Sylvi Listhaug til partiformann i FrP. Hun er allerede landets mest populære politiker. La Siv Jensen forbli finansminister, den rollen kan hun. La Carl I. Hagen bli ny forsvarsminister, den rollen kan han fylle som voksen erfaren mann, det vil være skikkelig bra. Men la Christian Tybring Gjedde bli ny statsminister, han er den som minner mest om en Churchill. Det viste han da han i åpenhjertig tale tok hele Stortinget i skole, i 2015 tror jeg. For, det er en Churchill vi nå trenger.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.