Kunstig intelligens er en fare for sivilisasjonen vår

Av Spikeren.

ABC Nyheter skriver at gründeren Elon Musk er skremt over utviklingen av kunstig intelligens.

– Kunstig intelligens er den største faren sivilisasjonen vår står overfor. Jeg har tilgang på den fremste formen for kunstig intelligens, og jeg synes folk burde være virkelig bekymret for det, sa Musk da han lørdag deltok på en konferanse med USAs guvernører.

Den verdensberømte fysikeren Stephen Hawking har tidligere også advart om avansert kunstig intelligens.

Den kan bety slutten for menneskeheten, sier Hawking.

– Når mennesket har utviklet en slik intelligens, vil den kunne fortsette å gjøre det på egen hånd og utvikles i nye former i et stadig høyere tempo, sier den britiske professoren til BBC.

Han mener at mennesket, som begrenses av en langsom biologisk utvikling, ikke vil kunne konkurrere, men ganske enkelt bli erstattet av kunstig intelligens.

Jeg vil også vise til en tidligere artikkel på SC der vi skrev om at "Googles kunstige intelligens utvikler aggressiv atferd". Her vises det bl.a. til DeepMind som har testet et enkelt «fruktsamler-spill» 40 millioner ganger. To enheter konkurrerer mot hverandre om å samle inn flest poeng. De to spillerne var styrt av kunstig intelligens.

Forsøket viste at jo færre poeng det var igjen å spille om, jo mer aggressiv ble den kunstige intelligensen – den forsøkte å lamme motstanderen med sin laserstråle.

Jeg tror vi skal ta Bibelens ord på alvor når den i 1 Mos 2,17 sier: "Men treet som gir kunnskap om godt og ondt, må du ikke spise av; for den dagen du spiser av det, skal du dø."

Spikeren