Holdt for blindebukk…

Av Dan Odfjell.

Det er oss, det. Et nylig norsk eksempel: Hans Rustad og document.no rapporterte 19/7 med stort oppslag at Brussels truer med å frata «Polen stemmeretten» og Europarådets general-sekretær Thorbjørn Jagland skrev noen dager tidligere et brev til landets nasjonalforsamling og frarådet dets reformer - som truende dommernes uavhengighet.

Men Jagland og Brussels autoritære holdninger overser glatt EU landenes folk og deres demokratiske rettigheter. Dersom norsk riksmedia og EU-media generelt hadde forklart sakens nasjonale realiteter hadde sympatien vært på Polens side. Men det skjer ikke…

Da Domstolsreformen 20/7 ble vedtatt av det polske underhuset var Hans Rustad ene om betimelig å rapportere dette viktige. Til tross for at dette kan være begynnelsen på slutten av det dysfunksjonelle EU. Som i tillegg til andre problemer representerer en ikke bærekraftig kombinasjon: 7.2 % av verdens befolkning, 23.8 % av verdens produksjon (GDP) og 58% av verdens velferdsutgifter. På vei utfor stupet på første klasse, med bind for øynene. Uten militært og annet forsvar, opp mot en syd/nord invasjon til kontinentets ødeleggelse, samt økonomiske og andre trusler.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.