Ny biskop i Nidaros

Herborg Finnset
Av Dan Odfjell.

Avbildet i Vårt Land - som i samme avis-utgave på lederplass ønsket seg et regjeringsskifte ved dette valget - ble Herborg Finnset vigslet av Preses Helga Byfuglien Haugsland til biskop i Nidaros; her den første kvinnelige sådanne. «Nok en selvutslettende venstrepolitisk biskop» var straks-kommentaren fra Kjell Skartveit på document.no. 

Og vi teller mange som fortviler, både over Vårt Land, biskopene samt KrF med pretenderende Knut Arild Hareide. At han fortjente et bedre valgresultat er jeg sterkt uenig med svulstige ham i.

Umiddelbart, i sin innsettelsestale gikk den nye biskopen Finnset ut med sitt politiske budskap, hvor hun anklaget det norske samfunnet (men bare forsiktig indirekte) for ikke å verdsette migranter og arbeidsinnvandrere. Dette med de u-integrerbare stakkers muslimer synes for biskopene en forsvars-besettelse ha blitt, for å hevde sin store godhet. Overfor hvem? Heller tydeligvis det, enn å være våre hyrder og det å forkynne bibelens ord. For disse «moderne» biskopene, er vi norske blitt for fordomsfulle? Slik Gro Harlem Brundtland uttrykte det, i 1979, da hun la løpet for å erstatte oss nordmenn med fremmede innvandrere; et nytt stemmekveg?

Hvorfor står kirkene tomme? Kan det muligens ha noe med biskopene å gjøre? Jeg anbefaler dem alle å lese mitt innlegg «Nasjonalstatens ødeleggelse» samt, å ønske seg til jul Kent Andersens nye bok «Godhetens Tanketomme Ondskap» som forøvrig omtalt i min kronikk.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.