NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 18. desember 2017

IS truer Berlin, London og New York med Juleangrep

Kilde: Breitbart.

Islamske terrorister har truet med et nytt juleangrep i Berlin, akkurat ett år etter det første, mens sikkerhetsstyrker søker etter mistenkte tilknyttet terrorgruppen IS.

Den islamske ekstremistgruppen la ut bilder og en propagandavideo som sier at London, New York og Vienna vil bli angrepet "snart... veldig snart", skriver Kronen Zeitung.

Bildet av Berlin viser en væpnet terrorist ved Brandenburger Tor med ordene: "Berlin vil brenne."

Det var også bilder av en blodig kniv og Westminster katedral i London - en by som har blitt rammet av flere dødelige islamske angrep i år.

Et annet redigert bilde viser New York i flammer sammen med ordene: "Vi møtes til jul i New York ... snart". For noen dager siden sprengte en radikal islamist en bombe i den amerikanske storbyen.

Angreperen ble identifisert som 27-årige Akayed Ullah, en innvandrer fra Bangladesh som bodde i Brooklyn. Han skal ha vært inspirert av IS og hadde to eksplosive enheter, hvorav en av dem var festet til kroppen hans. Heldigvis ble ingen drept i angrepet.

Også denne uken raidet myndighetene i Berlin flere hjem til mistenkte IS medlemmer, hvor de samlet bevis og datalagringsenheter, sier byens offentlige myndigheter.

Ifølge Deutsche Welle var raidene knyttet til Anis Amri, den tunesiske innvandreren som kjørte en lastebil inn i Berlins julemarked for ett år siden, der han drepte 12 og skadet 56 andre.

Rundt 130 politifolk var involvert i raidene som slo til mot ni adresser. De søkte etter fire personer mellom 18 og 21 år, angivelig tilknyttet terrorgruppen eller mistenkt for å planlegge alvorlige terrorangrep.

Tre av mennene antas å være i Syria eller Irak, hvorav en av dem angivelig skal ha fått sprengstoffopplæring. Den fjerde er antatt å ha hjulpet dem med angrepet i fjor, heter det i en uttalelse fra politiet.