Mangler mannen tro?

Av Dan Odfjell.

Dette gjelder Knut Arild Hareide. Spørsmålet slo meg igjen da han forleden plutselig tonet ned betydningen av å flytte den norske ambassaden til Jerusalem, dvs etter at Donald Trump pragmatisk bestemte at det gjør USA. Kristenfolket jubler, og mange andre også.

For meg ser Hareide mer og mer ut som en forkledd sosialist og/eller ateist som gradvis manøvrerer KrF mot et symbiose-forhold til venstresiden i Ap. Han synes samtidig på parti med de ikke-bibeltro biskopene og, sann mine ord, slik er snart gamle KrF en saga blott.

Til avisen Dagen sa Hareide at det viktigste er en fredsløsning... Mens den kristne avisens redaktør Vebjørn Selbekk, i samme avis-utgave, gir takk til Trump som stikker hull på byllen. Selbekk refererte ikke til Palestina-konflikten som en byll, det er mine ord.

Mange reflekterte mennesker uttrykker at Trump nå viser vei. Tenk om Hareide bare kunne avlegge seg sine stadige «alminneligheter», da kunne han få respekt. Alle som vil kan se, at palestinerne er drevet av hat og penge-utpressing, at deres ledere ikke vil ha fred for sitt folk, men penger i egne lommer. Dette har vært tilfelle helt siden svindleren Yassir Arafats tid. Disse ekstremistene vil ha Israel ødelagt og alle jødene drept, så enkelt - og så grusomt er det. Jeg mener derfor at de som fremdeles kjører for palestinerne ikke vil fred, men død over jødene. De er kanskje skjulte nazi-rasister, men forhåpentlig kun forfeilede sofa-sittere.

Der blir aldri fred med et slikt fanatisk palestinsk utgangspunkt; det burde Hareide innse heller en å forsøke å fremstå som godheten selv... Faktum er, han og flere i hans leder-kollegium bør utskiftes - ellers blir neste Stortingsvalg partiets dødsdom. Jeg er ikke alene om å mene det, men håper dersom Hareide er «litt» kristen og fremdeles har fornuft i behold, at vil han gjøre partiet og de reelt kristne en stor tjeneste ved å trekke seg. Bak hans pene selvforherligende fasade skjuler det seg nemlig en kynisk og egoistisk politiker - som forlengst er gjennomskuet av folk flest.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.