Tysk skole dropper Julefeiring etter at muslimsk elev klaget over julesanger

Breitbart.

En skole i Tyskland har droppet sin 600 år lange tradisjon med julefering etter at en muslimsk elev sa julesanger var uforenlige med islam.

Etter opprør i lokale medier over rapporter om at Johanneum Gymnasium i Lüneburg hadde "avbrutt" julefeiring i skoletiden etter at en muslimsk jente klaget over at julesangene var i konflikt med hennes religion, sa skolens leder at skolen tok en sensitiv tilnærming til julefeiringen .

Rektor Friedrich Suhr bekreftet at klagen hadde skjedd, men nektet for at det var ledelsens beslutning at skolen skulle droppe den frivillige årlige julefesten.

Rektoren forklarte at det var musikkreportoaret på skolen som ikke lenger skulle inneholde sanger med religiøse tekster, og pekte på regionale utdanningsregler som krever at lærerne viser hensyn til elever fra minoritetsgrupper med en annen tro.

En talsmann for kommunen syntes å bestride denne fortolkningen av reglene, og bemerker at mens det er opp til individuelle skoler å bestemme hvordan man skal overholde regelverket, krever utdanningsloven på ingen måte et forbud mot kristne sanger.

Bianca Schöneich mente imidlertid at "religiøst innhold i skolene skal være moderat", og la til at "en julefest ikke bør ha karakter av å være en gudstjeneste".

En rekke kirkelige figurer har stått fram og advart mot å ta en altfor følsom tilnærming. Den katolske biskopen Felix Bernard påpeker at religiøs musikk i Tyskland "er en del av vår kulturarv".

"Julesangene utgjør hverken en religiøs bekjennelse eller gudstjeneste", sa han til Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Hjelpebiskop Nikolaus Schwerdtfeger la til at det burde gå an å synge julesanger i et kristent land.

"Det faktum at en julefeiring ikke kan finne sted i skoletiden, finner jeg synd og også litt absurd," sa han.

Norddeutscher Rundfunk sa at spørsmålet har forårsaket en "opphetet debatt" blant elever på Johanneum Gymnasium, og beklager at "Noe som aldri var et problem før, nå har blitt gjort til et problem."

På den annen side støttet elevenes talsmann, Thurka Parathaman, forslaget om å marginalisere skolens julfeiring, og sa at det ikke ville være riktig å ha et arrangement "for kristne som utelukker andre religioner".

Breitbart.