NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 11. januar 2018

Spørsmål til dagens nordmann

Av Dan Odfjell.

Hvem er du? Står du for noenting? Eller er du ingenting? Duger du til noe annet enn å selge og/eller å gi bort eller bruke opp det du fikk - fra nordmenn før deg?

Omtrent med disse ordene avsluttet Christian Skaug sin sarkastiske kronikk på document.no 9/1/18 med overskriften og påstanden, at «Invasjonen er mental - og selvpåført».

Ifølge Skaug går dette mest på Europas demoraliserte ustand, og den stikker dypere enn den manglende troen på egen evne til å hanskes med tidens problemer.

Han påpeker, det er Norge og oss europeerne selv som gjennom uforstand og forfeilet politikk skaper problemene - aktivt eller passivt. «Terrorismen og migrasjonen er rekvisitter i et åndelig drama som først og fremst involverer oss selv». Godt oppsummert, min påstand.

Men Skaug fortsatte like friskt: «For skal man være mer enn ingenting, bør man kanskje tro på mer enn ingenting. Men det å ikke tro på noenting er visstnok blitt like norsk som det å tro på Gud eller Allah».

Selv sier jeg: Ikke rart at vi nordmenn er et overfladisk «lavt hengende» og lett politisk bytte; enkle å indoktrinere og godt hjulpet av godhets-representantene og de maktsyke høytflyvende elitene, inkludert kirkens ledere som er med på å forlede oss.

Men folkeopprøret kommer, det må komme, det ulmer allerede rundt forbi. Ut av EU og innvandrings stopp, begge deler ligger i kortene selv om dagsavisene nå nærmest desperat søker å motarbeide oss. Vårt demokrati trenger folkeavstemninger, ellers er det faktisk tapt - og nå haster det. KrF er tapt, men PDK sier seg klare til å overta som de kristnes parti. SV er muslimenes og endel av biskopenes parti blitt. Merkelige greier.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.