Spørsmål til dagens nordmann

Av Dan Odfjell.

Hvem er du? Står du for noenting? Eller er du ingenting? Duger du til noe annet enn å selge og/eller å gi bort eller bruke opp det du fikk - fra nordmenn før deg?

Omtrent med disse ordene avsluttet Christian Skaug sin sarkastiske kronikk på document.no 9/1/18 med overskriften og påstanden, at «Invasjonen er mental - og selvpåført».

Ifølge Skaug går dette mest på Europas demoraliserte ustand, og den stikker dypere enn den manglende troen på egen evne til å hanskes med tidens problemer.

Han påpeker, det er Norge og oss europeerne selv som gjennom uforstand og forfeilet politikk skaper problemene - aktivt eller passivt. «Terrorismen og migrasjonen er rekvisitter i et åndelig drama som først og fremst involverer oss selv». Godt oppsummert, min påstand.

Men Skaug fortsatte like friskt: «For skal man være mer enn ingenting, bør man kanskje tro på mer enn ingenting. Men det å ikke tro på noenting er visstnok blitt like norsk som det å tro på Gud eller Allah».

Selv sier jeg: Ikke rart at vi nordmenn er et overfladisk «lavt hengende» og lett politisk bytte; enkle å indoktrinere og godt hjulpet av godhets-representantene og de maktsyke høytflyvende elitene, inkludert kirkens ledere som er med på å forlede oss.

Men folkeopprøret kommer, det må komme, det ulmer allerede rundt forbi. Ut av EU og innvandrings stopp, begge deler ligger i kortene selv om dagsavisene nå nærmest desperat søker å motarbeide oss. Vårt demokrati trenger folkeavstemninger, ellers er det faktisk tapt - og nå haster det. KrF er tapt, men PDK sier seg klare til å overta som de kristnes parti. SV er muslimenes og endel av biskopenes parti blitt. Merkelige greier.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.