NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 20. februar 2018

Faktisk.no seiler under falskt flagg

Av Dan Odfjell.

Og hvem står så bak organisasjonen? Ingen ringere enn NRK, TV2, VG og Dagbladet. For historikeren Terje Tvedts tall angripes nå mht relativ befolkningsvekst for landene Danmark, Sverige og Norge. Det insinueres at hans bok «Det internasjonalegjennombruddet» representer fakta-feil av betydning. Dette opplagt kun for å undergrave professorens troverdighet, men dog til ingen nytte. For Tvedt ikke bare tilbakeviser feilaktighet, men viser til ondsinnet; at det produseres falske nyheter mot ham.

Dette er en skandale, så lavt er vi altså kommet i Norge hva gjelder riksmediene og rettskaffenhet. Men professoren beholder roen og spør bare enkelt, om dette virkelig er fornuftig bruk av pressens oppmerksomhet og penger - at de igjen og igjen prøver å desavuere en bok og en forfatter som nettopp dokumenterer medienes (deres) spesielle filtrering av virkeligheten over flere tiår. Fake news ifølge Trump. Sistnevnte får mer og mer rett; mer sannhet er det som må ut og frem.

Øyvind Thuestad via document.no sier at her må en offentlig unnskyldning til - mht disse pretenderte såkalte faktasjekkeres eksesser. Og at de store mediene som står bak faktisk.no må dele ansvar for slik bevisst nedrighet. Jeg håper dette blir 1) til medienes boomerang og 2) at Tvedt-boken nå selger ekstra godt. Presist slik som Hege Storhaug og hennes bok Islam, den 11.landeplage ble til del, nettopp pga den urimelige hetsen mot henne. Folk er i ferd med å våkne opp. Den intellektuelt anlagte boken til Terje Tvedt er den viktigste mht sann samfunns diskusjon i Norge som jeg kan huske. Derfor legges den for hat fordi den mest blottlegger de løgnaktige ekstremistene, de venstrevridde. De ser seg jaget ut i åpent lende, endelig.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.