Det er Norges jente, det.

Foto fra Agderposten
Av Dan Odfjell.

Ingen over, ingen ved siden - hva gjelder sannhet og meningers mot. Hun er vår jente, og hun er sin egen; trygg og naturlig. Det fikk vi demonstrert i kjøret, dvs hekse-prosessen mot Sylvi Listhaug. De uanstendige ble til slutt stående igjen på perrongen, de «breket» om anstendighet, men demonstrerte det stikk motsatte. Verst nesten var den ynkelige Knut Arild Hareide som misbrukte fikenbladet «anstendighet» hele fire ganger i sitt korte «forsvars-innlegg». Snakk om å være sin egen fiende. Men Jonas Gahr Støre lå ikke langt etter, med sin ubendige higen etter makt, tydeligvis koste hva det koste vil.

Sylvi Listhaug tildeles laurbærkransen, hun sto og står som en mann, ja mer enn nær noen annen jeg kan tenke på for tiden. Og under påfølgende presse-utspørring kalte hun «nasjonal- forestillingen» en barnehage, en treffende betegnelse både mht norsk politikk og den «ensrettede anstendighet» som rir vårt tidligere «kjempernes hjemland». Ensrettingen henger ikke minst på de falske mediene som gjør det mulig å drive moralsk og annen utpressing av de mange enfoldige; demokratiets svøpe.

Som Siv Jensen så treffende konkluderte, Ap og KrF har gitt Sylvi Listhaug den beste starten på hennes videre politiske karriere. Vi andre får bare håpe at Listhaug orker å fortsette å kjempe mot slik uforstandig norsk gjenstridighet. For å redde det som ennå reddes kan, ellers blir vi som Sverige, fratatt egen kultur og vårt historiske egalitære og solide fellesskap  Det er bare å se til Sverige, et utstillingsvindu for molbo-politikk som hverken gir nasjonal eller annen lykke, dessverre.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.