Godt jobba, folkens (II)

Klikk på bildet for å lese artikkelen i Newsweek
Av Dan Odfjell. 

Dette er andre leksjon i føljetongen om de pågående migrasjons prosessene i Europa, som begynte med at lokale fredelige familie-opptatte måtte flytte ut av sine bo-områder innenlands, etterhvert som disse ble invadert av og slik fremmed-okkupert; mest av muslimer. Nå er flytte-trenden påbegynt helt ut av Europa; altså en «to-veis-migrasjon». Les videre.

Først, historien om «kanarifuglene» tidligere brukt dypt i sjaktene for å detektere farlig gass og/eller mangel på oksygen. Når fuglene døde var det signalet på fare - gruvearbeiderne hastet opp og ut, igjen fritt-pustende. Jødene er benevnt som kanarifuglene. De forlater nå farlige Europa, et oss fare-truende tegn i tiden. For ikke er det bare jødene som nå stille flytter ut; også mange andre forutseende som «diskonterer utviklingen» og forlater Europa, om de kan.

Det «mumles høylytt» om den upopulære Juncker-EU-sjefen, foreløpig beskyttet av Angela Merkel’s folk, at han burde stilles for menneskeretts-domstolen tiltalt for sivilisasjons-forræderi, inkludert utvist truende uforstand i sin u-demokratiske og rått betalte tjeneste. For hvem andre enn eksporterende Tyskland tjener på en svak Euro; bare spør de bekymrede amerikanerne.

Denne «motsatte migrasjonen» er selvsagt dobbelt negativ for Europa. Folk flest tenker knapt på at dette, samtidig, er brain-drain og kapital-flukt; at de «produserende» byttes ut med de ikke-produserende. De intelligente (her også benevnt som «forutseende») representerer ofte verdifull hjerne-kapasitet - så hvem tjener på den? Jo, de nye tilflytter-nasjonene, de som strengt praktiserer utstedelse av oppholdstillatelser og statsborgerskap; de som kontrollerer sine grenser og først beskytter egne land og innbyggere; de som ønsker kapitalen velkommen og de som ligger langt nok unna - ja, og representert med de minst selv-utslettende selvgode makt-elitene; de som hjelper de fattige der de bor, og som langsiktig slik opprettholder egen reell hjelpe-kapasitet, dvs hjelp kun til selvhjelp, ikke stat-til-stat og stats-styrt hjelp som knapt når de virkelig trengende, for pengene forsvinner på veien.

Beklager, Dr. Einstein, leksjonen ble for opplagt. Men De er nok utflyttet forlengst.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.