Godt jobba, folkens!

Karl Johan's gate, Oslo.
Av Dan Odfjell. 

Dette var den ironiske takken Christian Skaug kom med 8/3/18 til de europeiske politikerne som har lykkes i å omgjøre storbyer til lovløs jungel. Takken kom etter at Beliner Kurier (BK) rapporterte mer enn 30 voldsepisoder ved Spreewald-grunnskolen i bydelen Schøneberg i løpet av 2017. Berlin ligger bare litt over en times kjøretur med bil til grensen av Polen som, forståelig nok, har frabedt seg EU-direktiver mht nasjonalt ødeleggende innvandring. For det er dette BK artikkelen omhandler, som document.no saklig videre-befordrer. Fælt, men sant.

Nå er derfor privat sikkerhetstjeneste ansatt og nødvendig for å hanskes med situasjonen ved en grunnskole i ærverdige gamle Berlin. To vakter patruljerer nå inngangen, trappene, korridorene og skolegården. Andelen elever ved denne skolen med en annen bakgrunn enn tysk er nå kommet opp i 90%.

En annen uredd kjent tysk avis Welt am Sonntag forteller gjennom sin sjefsredaktør Peter Huth at kriminelle arabiske klaner i Berlin gjør akkurat som de vil... Tenk om Aftenposten med sin sjefsredaktør kunne være like åpenhjertig mht situasjonen i Oslo. Ikke bare det, men at Hr. Stanghelle orakelet fra Delfi (Stanghelle) kunne vise seg like oppriktig mht utviklingen i vår egen hovedstad; og denne gang, i sin store visdom og i en enkel sprogdrakt, kunne fortelle oss hvilke tiltak som synes nødvendige, godt vitende om at det som skjer i Oslo er farlig indikativt mht fremtiden for Bergen og resten av vårt land; tilslutt også lille bortgjemte Stanghelle. Jeg sier vårt land for det tilhører aldeles ikke Stortings-politikerne, noe «de selvgode» senest viser faretruende tegn til å ville tro.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.