NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 26. mars 2018

Tar vi påskeferien for gitt?

Norske påskesymboler
Av P54.

Vi har nå kommet til den tiden på året hvor mange reiser på fjellet eller koser seg hjemme. Fri fra jobb og skole. Vi kaller det påskeferie. De fleste i Norge vet at det handler om den tiden da Jesus gav sitt liv for oss på korset, og viktigst av alt, at Jesus stod opp fra de døde. Gud åpnet døren for evig liv for alle som tar imot Jesus som sin Frelser.

Idag er det mange i vårt land som ikke tror at Jesus er Guds sønn og den eneste vei til frelse, men likevel gleder de seg over kristne fridager. Norges Grunnlov ble skrevet av kristne og Norge fikk kristen formålsparagraf. Skoler ble etablert for at alle skulle lære å lese Bibelen, men idag blir man opplært i mange andre religioner som ingen Frelser har.

Tar vi påskeferien for gitt? Tenker vi på at det er en arv fra kristne grunnlovsfedre og at det er til minne om Jesu død og oppstandelse? Dessuten er det et privilegium å få fri så mange dager. Mange vender seg bort ifra Bibelen og troen på Jesus blir bare en vei blant mange. Kan vi en dag risikere at disse kristne fridagene blir borte?

Kanskje vi skulle takke Gud for de privilegier Norge fikk gjennom kristne grunnlovsfedre og alle de fridager vi har som følge av kristendommen. Feirer du Påske og er glad for fridagene, men uten å tro på Jesus og at det er på grunn av Jesus at Norge har disse fridagene? Norge har forandret Grunnloven og åpnet for andre religioner, vi må derfor ikke bli forundret hvis fridagene vi har til minne om Jesus blir tatt ifra oss.

Noe å tenke på. God Påske!

P54