Den nye kalde krigen

Michael Tetzschner, H.
Av Norvald Aasen.

Åpent brev til Herr Michael Tetzschner, H. stortinget.

Undertegnede, Norvald Aasen, hørde deg på radionyhetene i dag den 27. mars, 2017, der du uttalte at Norge hadde ikke noe annet valg enn å utvise en russisk diplomat.

Unnskyld meg, Tetzschner, men dette er det rene tøv, kort og godt!

Når sånt blir servert på morgennyhetene er det vel for å håpe at søvnen fortsatt sitter fast slik at uttalelsene enten går hus forbi eller at en er så sløv at en ikke tenker over hva som blir fortalt.

Fortell meg hva Russland har gjort mot Norge som rettferdiggjør en slik utvisning og stadige andre uvennlige handlinger mot et naboland? Det nytter ikke å fortelle at vi må følge andre lands utslag av hatefull og hevngjerrig oppførsel mot en annen stat. Dette viser at Norge ikke - ikke - har en selvstendig utenrikspolitikk eller forsvarspolitikk.

Jeg tror ikke, og finner ikke, noen grunn til at Russland skulle stå bak gift angrepet mot disse personene i England. Ingen ansvarlig statsmyndighet ville finne på noe sånt, heller ikke Russland! Dere må ikke oppføre dere overfor Russland, dets leder, Putin og det russiske folk som om disse er et kriminellt og ansvarsløst folk, og stat.

Hvorfor skulle Putin ha interesse, like før et valg der han lå an til å få stemmene fra en stor majoritet av folket, av å gjennomføre et sånt angrep? Da vil jeg heller tro at andre stater og interesser, kanskje også med støtte fra vestlige, hadde interesse av å sette noe sånt ut i livet for på den måten å svekke Putin sine sjangser for en valgseier. Vi vet at Vesten i lang tid har brukt mange forskjellige fremgangsmåter for å anklage og straffe Russland for påståtte "forbrytelser" som Russland og Putin hevdes å ha begått. Doping beskyldninger har også vært endel av anklagene og hetsen.

Det er tydelig at NATO, EU og Vesten forøvrig står samlet for å starte en ny kald krig mot Russland, ja, den har de allerede startet, slik jeg ser det. Militære styrkeoppbygginger foregår langs den russiske grenser, også i Norge. Dette kan da umulig gjøres for å ha et godt naboforhold til en stat som aldri har angrepet oss.

For å stille ting litt på spissen så kan jeg nevne at Kristin Clemet, også fra Høyre, engang sa at "Om hundre år er allting glemt, vi vil alle bare være noe mørkere i huden". Når nå Norge og Europa er i ferd med å mørklegge vår verdensdel ved fremmed innvandring, og at Russland som det stolte folk som det jo er, ikke ønsker å delta i Europas og Vestens dødsdans, så kan jo en av grunnene til Vestens hat mot det russiske folk rett og slett være at russere som et slavisk folkeferd er lyse i hudfargen. Sånt blir, som vi har forstått, lite verdsatt i Europa.

Men skulle dette være noen grunn for Vesten til å starte en ny kald krig? Etter mitt syn, Nei!

For NATO og Vesten synes det som viktig å ha en mektig fiende som de kan hause opp stemningen i den vestlige verden mot. Dermed skaffer de seg ryggdekning til å fortsette sine krigs- og drapsekspedisjoner rundt om i verden. 

Norvald Aasen,
6983 Kvammen
Tlf. 57731844