Økt interesse for å sette inn microchip i hånden

abc nyheter (tipset av Kirkehøyden).

Reisegiganten TUI er et av selskapene som tilbyr microchip i hånden til sine ansatte. – Vi er nok et av de mest «chippede» selskapene.

En microchip på størrelse med et riskorn, som plasseres under huden mellom tommelen og pekefingeren, øker i popularitet i Sverige, melder SVT.

– Teknikken er fremdeles ny, men interessen har økt dramatisk, sier Jowan Österlund som er grunnlegger og daglig leder i teknologiselskapet Biohax International til SVT.

Selskapet har så langt implantert en slik chip i om lag 3500 hender i Sverige, brorparten er installert de siste 18 månedene, ifølge Biohax.

Österlund opplyser til ABC Nyheter at så langt har drøyt 100 personer i Norge fått satt inn en chip fra Biohax. Og selskapet kommer til å ha en representant i Oslo innen kort tid.

I dag kan en slik chip blant annet erstatte adgangskortet på jobben eller åpne døra hjemme om man har digital lås. Tanken er imidlertid at bruksområdet skal bli mye større. For eksempel tenker man at en microchip skal kunne erstatte bankkort eller brukes i helsesammenheng.

Les hele saken i abc nyheter