Rødt tok innersvingen...

Av Dan Odfjell.

Ja, den tok de på Arbeiderpartiet og på ”uanstendigheten” til Sylvi Listhaug i et og samme kupp, ved sitt mistillitsforslag til Listhaug, som står for norske verdier og gammel kultur. Derved er Rødt gjort til de fremmedes, de flerkulturelles parti, og Ap tilsvarende til tap av egne lenge importerte og dyrkede sådanne. Det fikk Jonas fordi han var dum og ikke beregnet sitt publikum. For, Rødt hadde langt mindre «anstendighet» enn Ap å tape og øker nå kraftig i velgeroppslutning fra immigranter, på storebrors bekostning.

Ap er kommet i stygg spagat, mellom fremtidig ”anstendighet” og ”uanstendighet”. De taper velgere til begge sider og er ferdige som ørnen blant partier. Gro Harlem Brundtland hjelper til, med å nevne Hadia Tadjik som fremtidig statsminister-kandidat. 

Så hvorfor gjør hun det? Jeg forstår det ikke, men tror hun innser sitt flerkulturelle forfeilede prosjekt fortapt under Jonas. Da bedre med Hadia som selv er «flerkulturell». Men problemet, er at norske velgerne ikke vet hvilken side hun, som har foreslått gratis utdeling av Koranen, vil falle ned på i en fremtidig krisesituasjon.

For problemene tårner seg opp i Europa. Det er noe jeg nylig og alvorlig har reflektert over i disse påsketider, som for oss kristne har sin helt spesielle betydning, om korsfestelse og oppstandelse; om påskemorgen som slukker sorgen. Den sangen synges, slik vi også gjorde det som barn, og mange med fremdeles. Deri ligger samtidig håpet: et fredelig Norge og en fredelig verden. Men dessverre, hverken Rødt-formann Moxnes eller Jonas viser oss veien.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.