17. Mai nærmer seg og Grunnloven feires

Av P54. 

I den nye Grunnloven heter det: ”Verdigrundlaget forbliver vor kristne og humanistiske Arv”. Hva som menes med den humanistiske arv kan en lure på. Er det slik det var før kristendommen? Siden humanistene undergraver kristendommen bør vi minne oss selv på noen strofer fra nasjonalsangen nå som vi nærmer oss 17. Mai:

Dette landet Harald berget med sin kjemperad, dette landet Håkon verget medens Øyvind kvad; Olav på det land har malet korset med sitt blod, fra dets høye Sverre talet Roma midt imod.

Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud! Landet ville han beskytte, skjønt det mørkt så ud. Alt hvad fedrene har kjempet, mødrene har grett, har den Herre stille lempet så vi vant vår ret.

Det var kongene som brakte kristendommen til Norge og både under og etter 2.verdenskrig gjorde kongehuset en enorm innsats for Norge. Både Haakon og Olav var kristne og Norge har mye å takke dem for. Nå ønsker Hadia Tajik og det kristenfientlige arbeiderpartiet hun representerer å avskaffe monarkiet. Vil vi ødelegge det som en tusenårig historie med kristendom har skapt ved å vende oss fra Gud, endre Grunnloven, gi statsstøtte til fremmede religioner som ingen frelser har? 

Det kan bli en høy pris å betale for Norge i fremtiden. Opprinnelig var Grunnloven basert på Bibelen som rettesnor for landets lover og den evangelisk lutherske religion ble statens offisielle religion. Kongen og politikere måtte bekjenne seg til denne og kongen var troens og kirkens beskytter. Det var også religionsfrihet, men med det mente grunnlovsfedrene frihet innenfor kristendommen (de forskjellige kristne menigheter) og ikke alle andre religioner.

Tiden går og unger vokser opp uten å vite hva som brakte velsignelsene til landet. Kristne startet skoler for at alle skulle få lese Bibelen og skoledagen startet med bønn. På 60-70 årene begynte liberalismen og med alle oljepengene økte den i omfang. Folk fra andre land med andre religioner bosetter seg her og humanetisk forbund, Islamsk råd og andre livssynsgrupper øver press for å flytte grenser og forandre lover. 

Dette presset, feiltolkninger av den eksisterende loven og sekulære politikere førte til at Grunnloven ble forandret til ikke lenger bare å støtte kristendommen, men også andre tros- og livssynssamfunn. På den måten undergraves de verdier som bygde opp landet, det vi kaller den kristne arv. På sikt kan det føre til enda større forandringer av lovverket slik at fremmede religioner og deres lover befester seg. Vi kan gå en vanskelig tid i møte.

P54