Fargerikt multikulturelt felleskap...

Av Dan Odfjell. 

Denne illusjonen om «fellesskap» ble oss inn-solgt av uforstandige. Hvorfor påstanden? Fordi det er unntaket som bekrefter regelen, om felleskap. De som ennå lever med «illusjonen» tør bo isolert i ytterste utkant-Norge, eller de lytter til og tror på NRK, eller leser vårt riksmedia. Irritasjon over den «meningsbærende norske eliten» var det som ga den kristne pensjonerte legen Per Steinar Runde fra Møre som han sa, «skrivekløe» mht innvandrings-politikken, med sin klokke-klare konklusjon:

«Berre eigne, bitre røynsler kan endre fastlåste oppfatninger. Skal en vond utvikling snu, må først mange nok erfare dei negative konsekvensene av ho. Derfor vil situasjonen bli verre før han kan bli betre. Då vil dei før eller seinare få et ublidt møte med røyndommen, enten det er den fysiske, biologiske eller sosiale».

Åpenhjertig for 5 år siden skrev han dette på «Verdidebatt» tilknyttet avisen Vårt Land. Den liberale avisen er den våre biskoper gjerne uttaler seg gjennom; den kaller seg fremdeles  kristen. Den lever på pressestøtte og har gjort det lenge, hvilket forklarer dens sosialistiske vendinger. Var dette stygt sagt? Nei, en ærlig observasjon. Men jeg ønsker gjerne velkommen til åpen diskusjon.

Jeg er enig med Per Steinar Runde, godt kjent lokalt som en hedersmann. Han og fruen meldte seg ut av KrF;  et parti på avveier. Men partiformannen har jeg utfordret - uten å få svar, med at det ikke er mulig å være kristen og sosialist på samme tid..

Uanstendigheten mot Sylvi Listhaug, ledet av Rødt og fulgt opp på Stortinget av KrF, ble notert av mange også utenfor hennes fylke Møre og Romsdal. Partiet FrP har utvilsomt hatt mest rett med sine tidlige advarsler mht ikke-vestlig innvandring. Men, intet skaper mer hysterisk politisk raseri enn enkel sannhet - nettopp fordi den skjemmer de forfeilede.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.