NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 29. mai 2018

Prest føler seg teologisk sensurert av NRK


Fredag 25 mai hadde Dagsnytt atten "presten" Gyrid Gunnes i studio der hun beklaget seg over at hun følte seg teologisk sensurert av NRK. Du kan se Dagsnytt atten innslaget her.

Den kontroversielle presten Gyrid Kristine Gunnes skulle denne uka holdt Morgenandakt i NRK, men brøt samarbeidet da hun ikke fikk si det hun ville. – Jeg har aldri opplevd at noen har gått så langt som det NRK gjør, sier hun.

Ved siden av å prøve å omskape Gud i islams bilde, er Gunnes opptatt av å fremstille Gud som kvinne, eventuelt som intetkjønn.

Til det formålet bruker hun også sin egen kropp:

Gunnes har blant annet gjort seg bemerket ved å stryke menstruasjonsblod på bladene i Bibelen. I sin bok «Hellig, sårbar» fra 2012 beskriver hun det som «å dekorere en tekst om Gud med blod fra en kvinnes skjede».

Den 11 august 2016 skrev avisen Dagen en Lederartikkel om Gyrid Gunnes som de kalte "En prest i glasshus". Artikkelen innledes med følgende tekst:

Lyden av singling i glass har sjeldent vært så skjærende og gjennomtrengende som da vi leste prest og performancekunstner Gyrid Gunnes utfall mot Hanne Nabintu Herland i Vårt Land på lørdag. Gunnes sitter i sitt eget ekstremfeministiske glasshus og kaster stein på en annen kvinnelig samfunnsdebattant. Resultatet er ikke vakkert.

Gyrid Gunnes reagerer på at Herland ble invitert til å være deltager i en debatt under Olavsfestdagene i Trondheim i sommer.

– Ved å gi Hanne Nabintu Herland plass, så legitimerer Olavsfestdagene meningene hennes og gjør det til en del av det normale, mener hun.

Videre uttrykker Gunnes overfor avisen at hun selv «ikke er blant dem som tenker at det hjelper å ventilere kontroversielle meninger i offentligheten».

Helt til slutt i artikkelen skriver imidlertid Dagen noe som føles litt merkelig:

"Det viktige at vi alle sammen øver oss i å tåle å høre mennesker vi er uenige med. I en demokratisk, offentlig samtale skal det være et stort rom for mange ulike stemmer. Til og med for stemmen til Gyrid Gunnes."

Men vår stemme tålte de ikke den gang endel av oss ikke ønsket å stå frem med fullt navn i Dagens debattspalter. Det kan nemlig være svært farlig i disse internet-tider. Noen av oss har faktisk opplevd å bli truet, ja til og med oppsagt på jobben, ganske enkelt fordi vi ikke hadde de politisk korrekte meningene. 

Dessuten ser vi stadig eksempler på at de som ikke har de "riktige" meningene ofte blir hetset, stemplet og trakassert av pressen. Det skjedde blant annet i avisen Dagen gjennom en Lederartikkel i 2013 som de kalte for "Debatt uten finlandshette". Her ble vi fremstilt som noen halvkriminelle nettroll med digital finlandshette, bare fordi vi nektet å stå frem med fullt navn på internet. Da må jeg si det lyder noe hult når Dagen skriver "Det viktige at vi alle sammen øver oss i å tåle å høre mennesker vi er uenige med."

Spikeren