NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 25. mai 2018

WHO advarer: Kongo's Ebola-utbrudd er på "epidemiologisk knivsegg"

Ebola Outbreak Map (ongoing)
Av Spikeren. 

RT.com melder at det siste Ebola-utbruddet i Den demokratiske republikken Kongo er på en "epidemiologisk knivsegg". Det er økende bekymring for at det dødelige viruset kan spre seg til urbane områder - eller andre land, advarer WHO.

Så langt er 27 personer i DRC døde som følge av Ebola utbruddet som ble oppdaget tidligere denne måneden. Helsearbeidere sier at identifisering av de som har blitt smittet med viruset bare er halve jobben.

Ifølge Reuters flyktet to Ebola-pasienter fra en isolasjonsavdeling på et sykehus i havnebyen Mbandaka mandag kveld. De deltok på et bønnemøte sammen med 50 andre mennesker,  noe som potensielt utsatte hele gruppen for det dødelige viruset. De to pasientene som flyktet led begge av oppkast, og en døde etter at bønnssesjonen var avsluttet, fortalte en medisinsk koordinator for organisasjonen "Medecins Sans Frontieres" (leger uten grenser) til Reuters.

Antall rapporterte Ebola-tilfeller har steget jevnt og har "potensial for å stige", advarte Verdens helseorganisasjon (WHO).

Ebola er ingenting å fnyse av. Den virale hemoragiske feberen har ingen kjent kur og dreper rundt 50 prosent av de som blir smittet. Hittil har Verdens helseorganisasjon sendt 7,540 eksperimentelle vaksiner til DRC. Det vil bli sendt ytterligere 8000 doser, laget av farmasøytfirmaet Merck, i løpet av de neste dagene.

Viruset forårsaker feber, oppkast og diaré, samt ekstern og intern blødning som følge av skadede blodårer. Døden er ofte forårsaket av flere organsvikt.

Så spørs det da når vi får de første meldingene om alvorlige virus-utbrudd i Europa - og Norge...

Spikeren