Forbudet mot nikab: Tror det blir totalforbud i alle offentlige rom


På tirsdag, 5 juni, vedtok Stortinget at ansiktsdekkende plagg ikke skal være tillatt for lærere, elever eller i studenter i noen form for undervisningssituasjon.

Dette ble vedtatt bare fem dager etter at danskene vedtok totalforbud mot nikab og burka.

Allerede i februar i år meldte danskene at de ville innføre burkaforbud.

– Forbudet er et tydelig signal om at i Norge forventer vi å kunne se hverandre i ansiktet. Vi kommer til å jobbe videre for et totalforbud, og tror flere partier om noen år er klare for dette, sier FrP-politiker Åshild Bruun-Gundersen til Bergens Tidende.

Også SV har stemt for forbudet, men kun det forslaget som gjaldt undervisningspersonell. SV er imot at vedtaket også skal gjelde elever og studenter.

Det nye forbudet mot heldekkende ansiktsplagg i undervisningssituasjoner på norske skoler, vil tre i kraft den 1. august 2018. Forbudet vil gjelde alle elever, studenter og ansatte i barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, fagskoler, folkehøgskoler, høgskoler og universiteter.

31 år gamle Åshild Bruun-Gundersen fra FrP har kommentert forbudet også til Dagbladet:

– Det ser ut til at Norge blir første land i Norden som innfører et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg som burka og niqab i undervisning.

Les mer på Newsner.com