Skoler forbyr shorts i sommervarmen - gutter må gå med skjørt

Av frieord.no (tipset av Kirkehøyden). 

En ungdomsskole i Oxfordshire har pålagt sine gutter å gå med skjørt hvis bukser blir for varmt. Shorts har blitt forbudt da skolen ønsker å introdusere en "kjønnsnøytral hverdag", ifølge rektor Moira Green.

Skolen har sagt at de guttene som mener at bukser blir for varmt i sommermånedene må gå med skjørt som en del av en «kjønnsnøytral» uniformspolitikk.

Kravet følger en trend for skoler i Storbritannia hvor man adopterer såkalte kjønnsnøytrale tiltak for å gjøre hverdagen mer komfortabel for de studentene som identifiserer seg som transkjønnet.

Ved mange skoler kan skjørt og bukser nå brukes av begge kjønn under den nye likestillingsloven som skal beskytte transkjønnede mot diskriminering.

På bildet ser vi gutter fra Isca Academy i Exeter som bærer skjørt på skolen i protest mot at de ikke får lov til å ha på seg shorts i varmt vær.

Nyheten om påbudet med skjørt i sommervarmen for gutter kommer samtidig som den britiske hæren også nærmer seg total likestilling.

I den britiske armeen har man nemlig installert kjønnsnøytrale toaletter ved sitt hovedkvarter og det har kommet ordre om at alle forfremmelser vil bli kansellert til de som ikke forbedrer sin oppførsel relatert til «inkludering og mangfold».