Vebjørn Selbekk reagerer på Pride-markering i barnehager

Skal vi akseptere Pride-markeringer i norske barnehager?
Av ABC nyheter

Dagen-redaktøren mener Pride er et politisk arrangement som ikke hører hjemme blant barn ned i to-tre årsalderen.

Flere norske barnehager har arrangert sine egne Pride-markeringer de siste dagene, hvor barn har gått med regnbueflagg og lært om LGBT, ifølge NRK. Det får Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til å reagere.

– Dette er en politisk markering som ikke hører hjemme i barnehagen. Pride har vært en viktig politisk arena for å få gjennom homobevegelsens politiske mål. Man arrangerer ikke 1. mai-tog i barnehagen, sier Selbekk i dagens Dagsnytt 18 på NRK.

Videre sier Selbekk at han mener det er for tidlig for to- og treåringer å bli introdusert til voksenproblematikk.

En barnehage NRK har snakket med opplyser at flere foreldre har vært positive til arrangementet, og at noen få har vært negative.

– Formidlet på en god måte, tror jeg barn forstår hva det er. Rammeplanen sier at barnehagebarn SKAL lære om seksuell orientering. Det er viktig at barn lærer at det finnes forskjellige familiekonstellasjoner. Det er kvinner som er sammen med kvinner og menn som er sammen med menn, sier avdelingsdirektør Nina Corneliussen i avdeling barn og kultur i Østensjø bydel til NRK.

Hun mener opplegget i barnehagen ikke kan sammenligens med Pride-arrangementet som holdes av voksne.

Oslo Pride arrangeres i hovedstaden fra 22. juni til 1. juli. Pride-paraden går av stabelen lørdag 30. juni. I tillegg arrangeres det andre Pride-arrangement over det ganske land på denne tiden av året.