En union uten et folk

Av Dan Odfjell.

Hans Rustad sa det, samme tidlige morgen som EUs toppmøte ble avsluttet i 0430 tiden, nemlig et «felleskap» uten et folk. Dette viser at Jean-Claude Juncker, EU presidenten kan insistere så mye han bare vil, men han mangler folkelig legitimitet. Det har vi visst lenge, så nå synes oppløsningen, ja veien tilbake til nasjonalstater begynt.

Uenigheten om innvandrings-invasjonen er absolutt og, må Angela Merkel trekke seg er det slutten på EU. Og godt er det, selv om det vil resultere i nye og uanede motsetninger. Det viktige er at vår europeiske sivilisasjon kan reddes, at nedsiden av det pådyttede flerkulturelle prosjektet kan adresseres. Men har vi statsledere kapable?

Vi lever i interessante tider, i det minste det kan vi enes om. Som nasjonal-konservativ fatter jeg nytt håp. I Norge har Sylvi Listhaug gjort oss en stor tjeneste, hun har lokket de nasjonal-destruktive ut i åpent lende, for alle å se. Det gjelder ikke minst riksmediene. Og folket fikk rett, de som motsatte seg elitemakten og stemte Nei til oss udemokratisk overnasjonalt underlagt og styrt.

Men krampetrekninger og pretendert EU enighet vil følge, for stor politisk prestisje står på spill, også for riksmediene med deres sosialistiske agenda.

Dan Odfjell, Samfunnsdebsttant.