Israel vil rammes av et kraftig jordskjelv i nær framtid

Av MIFF.

Eksperter frykter Israel vil rammes av et kraftig jordskjelv i nær framtid.

– Det er ikke et spørsmål om, men når det kommer et stort jordskjelv.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman sier en ny flerårsplan for å beskytte Israel mot jordskjelv vil bli presentert sikkerhetskabinettet i løpet av juli. De siste dagene er det registrert fem jordskjelv i Israel. Ingen personer er skadet, men enkelte bygninger skal ha fått mindre sprekkskader.

– I fjor hadde vi den største jordskjelvøvelsen på mange år. Det var noe vi lærte mye av, blant annet at vi trenger en flerårig forsvarsplan, spesielt i nord. Denne måneden vil jeg presentere planen for kabinettet og jeg er sikker på at den vil få grønt lys og budsjettet den trenger for å komme i gang, sier forsvarsministeren i en uttalelse gjengitt i Times of Israel.

Israel ligger langs den geologisk aktive syrisk-afrikansk rift, en sprekk i jordskorpen som går gjennom Jordandalen. Denne er en del av Riftdalen, som går fra det nordlige Syria og helt ned til Mosambik. Beliggenheten langs denne riften gjør at området til tider opplever mindre jordskjelv.

Sak 14,4-5 "Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett øst for Jerusalem. Og Oljeberget skal dele seg i to fra øst til vest, så det danner seg en bred dal. Den ene halvparten av fjellet trekker seg mot nord og den andre mot sør. Dalen ved mitt fjell skal fylles, for dalen mellom fjellene skal nå like til Asal. Og dere skal flykte som dere flyktet for jordskjelvet i de dager Ussia var konge i Juda. Da skal Herren min Gud komme, og alle hellige være med ham."

 MIFF.