Til Fritt Ord direktør, Knut Olav Åmås

Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås.
Av Kirkehøyden.

Jeg leser i avisen Vårt Land at Knut Olav Åmås reagerer på det han kaller for ekstremt grove uttalelser i sosiale medier.

– Jeg ser veldig mange ekstremt grove uttalelser. Det spiller tydeligvis ingen rolle hvordan det står til med fakta i den enkelte saken, heller ikke i drapssaker. Min følelse er at debattklimaet de siste årene er blitt råere enn tidligere, i saker som gjelder innvandring, integrering, islam og muslimer, sier direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås.

Han mener dette særlig gjelder i uredigerte sosiale medier og i kommentarfelter hos medier som ikke modererer godt nok.

I etterkant av Vadsø-drapet lørdag, der en 17 år gammel afghansk gutt med midlertidig oppholdstillatelse, er siktet for drapet på Håvard Pedersen (18), har kommentarfeltene i sosiale medier strømmet over av innvandringsfiendtlige argumenter og utspill, sier Åmås.


Det er greit at du forsvarer ditt eget ståsted, men du er allikevel en sentral pressemann, ikke minst grunnet din stilling hos Fritt Ord. Jeg kan ikke se at du har drevet noen form for selvjustis overfor ditt eget laug. Og jeg er en helt vanlig partiløs konservativ, født rett etter krigen, en ekte 68er. Jeg fikk høre under studietiden at om jeg var født før krigen, så ville jeg vært NS medlem (jeg som har vært en erklært venn av Israel i over 50 år). Hva var min synd (?); jeg forsvarte privat næringsliv og kapitalisme, over den kommunistiske modellen. Derfor har jeg siden vært obs på denne formen for "name calling" for å hindre debatt.

Jeg kjenner mange av de "progressive," som regelrett kuppet NRK og norsk presse. Tenk, Aftenposten fikk en redaktør fra Klassekampen. Grunnet min erfaring kunne jeg se at de stort sett har trukket nazikortet mot enhver som har vært kritisk til innvandring fra den tredje verden. Alle sammen var "rasister på høyresida". Venstresiden har en liste de bruker, i stedet for argumenter. Og straks blir ABB brukt som det nye trumfkortet.

Sett deg selv inn i denne utviklingen post 60-tallet og hold din egen "record" utenfor, og se hvordan MSM har herjet på. Jeg kjenner mange flotte konservative som trakk seg helt ut av debatten for tiår siden. Ikke sjelden ble de tatt inn til NRK i beste sendetid og karakterdrept av programleder og en av hans allierte gjester. Det ble risikosport å ytre seg.

Et tydelig eksempel er da Bratteli med flere trakk nazikortet mot den unge brilliante Willoch som forsøkte å fremme synspunkter, som jeg selv gjorde som student, og forklare sosialismens mange svakheter. Det var sikkert AP hat, som de nå også snakker om.

Det neste blir vel at det er blasfemi, slik de har forsøkt å kriminalisere islamkritikk. Og hva gjorde Aftenposten for å stoppe lovforslaget til de rød grønne? - Ingenting! Det var document og HRS som gjorde den jobben. Pressen, akademia og kulturNoreg var helt fraværende.

Derfor har vi ikke debatt i Norge, fordi venstresiden har kuppet det meste, og det samme gjelder alle vestlige land. Du i din stilling burde heller gå etter ditt eget laug, enn selv å trekke det nye ABB kortet. Jeg har fått det i "debatter" på nettet som ikke en gang handlet om terror.

Lars Gule er en av pressens mange "eksperter" - og gjett om vi aner det: Resett har gitt dere panikk, og de modererte innleggene er ganske sikkert fra disse "rasistene" og "haterne" som du og flere andre snakker om på denne dagen.

Gule var i Dagsnytt 18 og fortalte oss at IS var en direkte følge av FRP språket. Dette er akkurat hva ARK elsker, helt fra den tid "rasisten" Anders Lange stiftet partiet (FRP). De skriker alle rasist, som dresserte papegøyer, og det burde du som seriøs pressemann sette deg inn i for å redde denne industrien. Jeg tror MSM vil kollapse helt og aldri komme tilbake, grunnet Internet. All pressedød skyldes nemlig undervurdering av lesernes intelligens.

Kirkehøyden