NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 4. august 2018

Det DAB'er av for radioen i Norge

Av Spikeren. 

Fredag 27. juli kunne vi lese følgende i ABC nyheter: Kan ikke skru på FM-nettet igjen: - Finnes ingen av- og på-knapp.

– Dessuten er deler av utstyret gitt bort til et afrikansk land, sier Norkring-direktør.

Onsdag 1 august følger Nettavisen opp med denne overskriften: Nye katastrofetall for radio: - Tragisk!


De fleste husker sikkert debatten som foregikk i forbindelse med innføringen av DAB.

- DAB innføres av «gutteklubben Grei», skrev bl.a. kampanje.no 23.07.2014.

- Vi trenger en mye mer åpen drøfting av DAB-innføringen, mener Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund.

Larsen, som er styreleder i Norsk Lokalradioforbund, er glad for at Ib Thomsen (Frp) sa til Aftenposten på mandag at han vil ha en omkamp om innføringen av det digitale radioformatet DAB, og akter å ta opp saken i Stortinget. DAB blir eneste radioteknologi i Norge når FM-nettet slukkes i 2017, eller senest i 2019.

- Vi trenger en mye mer åpen drøfting av vår situasjon og av DAB-innføringen generelt. Å slukke FM-nettet i 2017, betyr døden for norsk lokalradio. I denne saken har de tre store fått alt de ba om: Hele systemet legges til rette for NRK, MTG og SBS, selskapene som blant annet eier P4 og Radio Norge. For å sette saken på spissen, kan man si at DAB i Norge blir innført av «gutteklubben Grei», sier Larsen til Aftenposten.

Vel, idag ser vi resultatet. Overgangen fra FM til DAB har skapt en massiv lytterflukt for radiokanalene, og lytterskaren går stadig nedover. Svenskene advarte mot innføring av DAB, men «gutteklubben Grei» hørte ikke på det. De visste liksom bedre.

Så er det greit nok at de sier det ikke finnes noen enkel av- og på-knapp slik at det bare er å slå på FM nettet igjen. Men hvem i svarte var det som bestemte at deler av utstyret skulle bli gitt bort til et afrikansk land? Dette er utstyr som tilhører hele det norske folk, som er kjøpt og betalt av våre skattepenger, i tillegg til en tvungen årlig lisens.

Vi hadde en gang et utmerket og velfungerende radionett i Norge, helt til «gutteklubben Grei» klarte å ødelegge det også. Nå håper vi bare på at "ekspertene" går løs på fjernsynsendingene også, slik at vi blir kvitt NRK og deres klakører for godt.

Stå på, karer. Dette går veien!

Spikeren