Google fortsetter å spore selv etter at posisjonsloggen er slått av

Fra digi.no

Nylig meldte vi at nyhetsbyrået AP hadde avdekket at Google fortsetter så spore brukere selv etter at posisjonsloggen er skrudd av. Nå melder AP at Google har endret ordlyden i sine retningslinjer, og den nye formuleringen bekrefter at den opprinnelige rapporten var korrekt.

I den engelskspråklige utgaven av retningslinjene heter det nå at man kan slå av posisjonsloggen når som helst, men at noe posisjonsdata fremdeles kan bli lagret som en del av aktiviteten på tjenester som søkemotoren og karttjenesten. I den opprinnelige formuleringen het det simpelthen at stedene man drar til ikke vil bli lagret dersom man slår av posisjonsloggen, noe som altså var en upresis formulering.

– Vi har oppdatert det forklarende språket om posisjonshistorikk for å gjøre det mer konsistent og klart på tvers av plattformene og hjelpesentrene våre, skrev Google i en uttalelse sendt til AP på torsdag. I sin første kommentar til saken sa Google at formuleringene var gode nok.

I skrivende stund har den nye formuleringen ennå ikke funnet veien til den norske versjonen av retningslinjene, men dette er trolig bare et spørsmål om tid.

Slik skrur du av sporingen:

Les mer i digi.no