Kvinnelig prest utgir muslimsk-kristen andaktsbok

Av Hanne Andersen.

Prest Sunniva Gylver skriv andaktsbok saman med muslimske Bushra Ishaq. – Boka ynskjer å bidra til å styrkje samtalane om tru og trusidentitet midt i mangfaldet, seier ho til Dagen.

Eg vil kalle boka for ein liten verdssensasjon, seier Sunniva Gylver, prest i Den norske kyrkje, tidlegare programleiar, trusformidlar og forfattar, med eit lurt smil...

Det er rett og slett horribelt at prester i den norske kirke skal få lov til å ture frem akkurat som de vil og nærmest lage sin egen religion. En må spørre seg om disse prestene i det hele tatt tror på Bibelens Gud? 

Leser de ikke i Bibelen?  Kjenner de ikke til det første bud som sier "Du skal ikke ha andre guder enn meg?" (2 Mos 20,3) Eller bare ignorerer de Guds bud i sin iver på å "styrkje samtalane om tru og trusidentitet midt i mangfaldet"?

Lignende groteske eksempler finner vi bl.a. her Holder Harry Potter-messe i Oslo-kirke. Og her: Tar Harry Potter inn i påskefeiringen.

Til Synniva Gylver er det bare å si at Gud er ikke interessert i dette "mangfaldet" som du snakker om. Vår Gud er monoteistisk Gud. Der er ingen over og ingen ved siden. Derfor er det hedenskap Synniva Gylver forkynner. I Bibelen leser vi følgende:

2 Mos 34,14 "Du skal ikke tilbe noen annen gud, for Herren heter Nidkjær, og en nidkjær Gud er han."

5 Mos 6,15 "For Herren din Gud som er midt iblant dere, han er en nidkjær Gud. Han kunne bli harm på deg og utrydde deg av jorden."

Har ikke Sunniva Gylver lest disse versene, eller velger hun bare å overse dem? I så fall lever hun meget farlig, for dette som hun driver med er faktisk vranglære og avgudssdyrkelse. 

Dessuten er det ikke tillatt for en kvinne å være lærer for menigheten. Paulus sier det slik i 1 Tim 2,11-12 "En kvinne skal ta imot læren i taushet; hun skal underordne seg. Jeg tillater ikke en kvinne å opptre som lærer, heller ikke å være herre over mannen; hun skal være stille."

Derfor burde både Synniva Gylver og hennes likesinnede vært sparket hodestups ut av den prestestillingen de idag besitter. Vi vil ikke ha dem! For det er slike som dere som er årsak til frafallet og flykten fra den norske kirke.

Finn dere heller en jobb som sosionom på et eller annet offentlig kontor, for prester er dere ihvertfall ikke, uansett hvor mange papirer og attester dere kan legge på bordet.

Til slutt sender jeg denne gladnyheten til en serie sentrale norske muslimer:

I en samtale mellom Bushra Ishaq og Sunniva Gylver under Olavfestdagene i Trondheim i regi av Vårt Land blir det sagt: "Dialog må begynne med at vi ser på hverandre som mennesker." Akkurat det blir litt interessant når vi tenker på at muslimer omtaler oss annerledes troende, jøder og kristne som hunder, griser og aper.

Det triste er at det neppe er nok at èn norsk muslim kommer oss i møte her, men det er jo en begynnelse. Samtidig synes vi det er litt bekymringsfullt at vi som "infidels," iht profeten skal henrettes, om vi da ikke konverterer eller betaler en særskatt under sharia. 

Vi skal altså henrettes sammen med homofile og andre "undermennesker," og det er ikke en gang nevnt som straffbart i vår straffelov. Heller ikke i andre siviliserte nasjoners lover, men i fredsreligionen Islam er det helt sentralt. 

I vår 1000 årige kristne kulturarv, sier vår profet Jesus: "Du skal elske din neste som deg selv". Kan det være grunnen til at så mange muslimer flykter langveisfra til de en gang kristne landene, som Norge, Europa og USA?

Derfor er det underlig at våre politikere avkristner Norge og fremmer Islam som en stor berikelse. Uansett, dette må det jobbes mer med, og igjen honnør til Vårt Land for å ta debatten.

Hanne Andersen