NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

onsdag 15. august 2018

Takk, Per!

Per Sandberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Sakset fra flere kilder.

Det har stormet rundt Per Sandberg etter at han returnerte fra den omstridte ferieturen til Iran med kjæresten Bahareh Letnes i juli.

I et intervju med Dagbladet sier Sandberg at han føler seg dolket i ryggen av partifeller, som han mener har spredd løgner og usanne påstander.

Sandberg har erkjent at han brøt regjeringens retningslinjer da han ikke meldte fra om Iran-turen til hverken Fiskeridepartementet eller Statsministerens kontor, og da han tok med seg jobbtelefonen til Iran, stikk i strid med rådene fra PST, skriver VG.

Flere har spekulert i om Letnes har bånd til det iranske regimet, men dette har hun benektet.

Per Sandberg mener norske medier har begått karakterdrap på kjæresten. Han anklager partikolleger for ondskap og fordommer. Sandberg sier at de to nå skal skrive en bok sammen, og at sannheten vil komme frem i denne.

Etter at Sandberg gikk av som Fiskeriminister skrives det følgende i en menings-artikkel på Resett:

Takk for at du banet vei for at Sylvi snart kan ta over Frp. Veien går om nestlederstolen du tok ferie fra. Flyvende på et persisk teppe. Nå kan endelig Frp bli et parti som snakker og handler slik du fremsto i glansdagene dine: Uten filter mellom politiker og folket.

Dette triumviratet av BFF-er (bestevenner for alltid) må brytes opp. Trine må ut. Erna må ut. Siv må abdisere, men gjerne fortsette som finansminister. 

Så takk for at du valgte kjærligheten, Per. Du er i godt selskap. Kong Edward VIII av England sa i 1936 fra seg tronen, for å gifte seg med en Mette Marit av sin tid. Takk for at du gav blaffen i etikette i mange år som politiker. At du faktisk selv gikk, tok ansvar; det står det respekt av! Hører du, Trine?

Lykke til!