NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 15. september 2018

Kaos og forvirring hos Søta Bror

Hva tror du Erna svarer?
Av Amund Garfors. 

Når det gjelder det merkelige resultatet etter valget i Sverige, så var vel det omtrent som forventet. Sverigedemokratene sin prosentvise andel av stemmene ble riktig nok en del lavere enn hva de fleste meningsmålingene tydet på. Men i praksis betyr det ganske lite, så lenge de ikke får flertall i Riksdagen alene. Noe som var ganske åpenbart at de ikke ville klare å få til. 

Ja, jeg tror vi bare må innrømme Sverige er blitt en topartistat, hvor det ene partiet er Sverigedemokratene (SD) - mens det andre partiet kan man gjerne kalle og for enkelthetens skyld,  benevne som De forente Landsforæderne. Om noen av dem kaller seg røde og stemmer på Sosialdemokratene, mens andre kaller seg blå og stemmer Moderaterna, så gjør det ingen forskjell. Begge sider sviker sitt folk og sitt land som i en slags bananrepublikk.  Eller kanskje er det Sverige som er blitt den siste kommuniststat i Europa, og ikke Norge som vi tidligere fikk høre fra en svensk politiker?

Det som skremmer meg med valget i Sverige, det er at Norge og resten av Vest-Europa går samme veien. Ja, der kaos, forvirring, usikkerhet, uro, splittelse og konflikter bare vil eskalere innenfor de politiske partiene i årene framover. Sverige ser også ut til å være fortapt, noe de har vært i mange år. 

Den oppvåkningen vi har sett i land som Tyskland, Frankrike, Nederland og Italia kom litt for seint til å stoppe den skremmende utviklingen vi nå er vitne til over hele Vest-Europa. Kanskje vil vi være i stand til å bremse farten mot ødeleggelsene noe, men det er også alt vi kan gjøre. I Norge har vi dessverre ikke noe slikt parti som SD som kan få folket til å våkne. Vi kan heller ikke regne med at det vil gi seg noe utslag ved kommende valg i 2021. Selv FrP, med sin leder Siv Jensen blir jo hysterisk og ikke så lite rasende, dersom noen er så uheldig at de sammenligner FrP med Sverigedemokratene. Og da kan man trygt si at toget er gått for Norge...

Det er imidlertid også et annet forhold ved valget i Sverige som kan være verdt å trekke fram, men som norske medier så langt ikke har orket eller kanskje tør å nevne. For jeg mener uten den minste tvil, at det har åpenbart foregått et svært omfattende valgfusk i Sverige! Og det valgfusket er mest rettet mot Sverigedemokratene! Det er levert inn en hel haug med anmeldelser om dette til svensk politi, delvis dokumentert med video-opptak. Noe søkes kamuflert som "uhell" men det er lett å gjennomskue. Transportselskapet Post Nord påstår at det var et uhell, når de f.eks mistet en hel trailerlast med valgmateriell for Sverigedemokratene. 

Hvor lett eller vanskelig det er å påvirke et valg ved fusk varierer jo en god del fra land til land. I Norge tror jeg det er svært vanskelig å gjøre slik svindel. Men i Sverige har myndighetene lagt til rette for at juks skal være lett. De skjønte kanskje at de med tiden kanskje kom til å trenge det, slik som landet nå ser ut?

Likeså tror jeg at det godt kan være at Sverigedemokratene sin reelle andel av stemmene lå godt over 20%! Det rapporteres fra sikre kilder at de egentlig lå på 23% da valgmyndighetenes server gikk i knas og crashet. Da serveren kom opp igjen var plutselig prosentdelen sunket til vel 17,5%. Og dette, ja dette stinker det valgfusk av! Og det er så det holder lang vei. 

Jeg tror de fleste er enig med meg i at det som skjedde ved det svenske valget er så rystende og galt at det egentlig IKKE FINNES ORD som klarer å beskrive hva jeg og mange andre føler dypt inn i sjela. Ja det er slik at man gruer seg for mange menneskers framtid, inkludert vår egen, dersom våre politikere ikke makter å lære av det Sverige har gjort i en rekke år. Og der jeg ser at de er kommet til the point of no return. Kanskje følger Norge etter i de samme fotsporene som Sverige? I say no more!

Amund Garfors