Judaskyss fra Knut Arild Hareide

Artwork by Despina Papadopoulou - -Judas Kiss.
Av Dan Odfjell.

Det fikk KrF nylig da Hareide fremla parti-møte-føringer om «venstre om», dvs samarbeide med AP og SP; implisitt regjerings-avhengighet av SV. Dette er det groveste partileder-forsøket noensinne på å gjøre sterke føringer, foruten demokratisk velger-forankring. I dette tilfellet ikke engang med støtte fra partiets to nestledere. 

Dette er det diametralt motsatte av folkedemokrati, arroganse og hån, langt utover en partileders naturlige mandat. Mannen må være nær desperat etter personlig makt og ære - som minister - ved å forhånds-utbasunere at målet er å felle den borgerlige regjeringen. Men førings-offiseren hans, Kjell Magne Bondevik, står nok igjen bak, fremdeles den syvende faren i kristen-huset, en forfengelig fjomp med et gammelt og farlig personlig nag mot Frp.

Men Hareide er dessverre ikke alene om ikke å ta hensyn til folket. Faktisk, den nåværende globalist-pregede regjeringen «fornekter» folkets økende motstand mht fremmed-innvandring, samt annet. Når jeg sier globalist-preget mener jeg selvfølgelig deres praktiserende og underdanige «Ja» til Merkel og EU, samt andre overnasjonale forordninger på tvers av sunt norsk bondevett. Regjeringens nylige forslag til økte bevilgninger til Palestina-svindlerne synes  for eksempel preget av ønsket om å få KrF inn i folden. Pytt, pytt, det koster bare 3 milliarder, kjøps-bortkastet.

Jeg vifter med et rødt flagg når jeg minner om Donald Trumps ord, at enhver statsleders første plikt er å ivareta eget land. For meg ser det ut til at EU (og resten av verden) er langt viktigere enn oss som «valgte» dem. Det er uklokt og unasjonalt å «voldta» folket ved å føre en politikk på tvers av folkeflertallet. Parti-programmene vi stemte på gir dem ingenlunde et slikt demokratisk mandat. Men så er sistnevnte tilsynelatende bare for syns skyld, nærmest blottet for sann tilnærming mht samfunnets største og viktigste problem, nemlig islam. Dette sviket burde vært grunnlovs-testet, men flertallet i høyesterett er påsatte sosialister som neppe vil være politisk nøytrale. Anstendighet her synes mangelvare, det så vi ved avstemningen om retroaktiv rederi-skatt, som var på tvers av grunnloven.

Det viktigste en intelligent politiker uansett parti kan gjøre idag, med tanke på valget om 3 år, er å søke å verne om nasjonen. Sverige kommer økende til å demonstrere oss dette, nemlig rimelig ubønnhørlig for hver måned som går. Derfor, den eneste gjenværende politiske farbare vei er den nasjonal-konservative linjen. Men selv med en europeisk slik vind i ryggen, vil det kreve ryggrad og dømmekraft, politisk mangelvare.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.