Venstresidens våte drøm

Du kan ikke lenger si "fødende kvinner". Nå må du i stedet si
"fødende mennesker" for ikke å krenke bl.a. transgendere.
Fra Breitbart (tipset av Kirkehøyden - oversatt av Spikeren).

Etter å ha tiltrukket seg tusenvis av negative kommentarer har det globale Likestillingsinstituttet slettet et Facebook-innlegg som råder offentligheten til å si "gravide mennesker" i stedet for "gravide kvinner".

Det selvstendige globale forskningsbyrået, som har til hensikt å "fremme likestilling og forebygge vold mot kvinner og jenter", anbefalte sine over 10 000 tilhengere til å "prøve å bruke uttrykket" gravide mennesker "fordi folk av alle kjønn kan bli gravid".

- "Folk av alle kjønn kan bli gravid, fordi folk av alle kjønn kan få reproduktive organer ved kjønnsskifte," uttalte instituttet.

- "Tenk på alle mennesker når du bruker språk - inkludert trans- og såkalte non-binary mennesker - og sørg for at språket ditt inkluderer alle, også når du snakker om graviditet eller noe annet. Språk betyr noe."

Likestillingsinstituttets råd ble ikke godt mottatt, med tusenvis av slettede innlegg som anklager gruppen for å underminere hva det blant annet betyr å være en mor.

Den Melbourne-baserte organisasjonens syn på kjønn kan ikke avskrives som skrullete ideer fra fjerne kysters sosial rettferdighetsaktivisme, siden den britiske regjeringen også har foreslått lignende forslag for å endre bruken av språk rundt graviditet på globalt nivå.

I oktober 2017 rapporterte Breitbart London om en offisiell innlevering til FN fra det Tory-ledede Foreign- and Commonwealth Office (FCO), der de spurte om å endre ordlyden i den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter som kunne "utelukke transgene mennesker som har født".

Breitbart London har også rapportert om offisielle retningslinjer for British Medical Association (BMA) som har gitt råd til medisinske fagfolk om å referere til "gravide mennesker" i stedet for "vordende mødre", siden "det finnes såkalte intersex menn og trans menn som kan bli gravide".

Lignende problemstillinger har oppstått på den andre siden av Atlanterhavet, hos Midwives Alliance of North America (MANA) i USA, som i 2014 rensket ut alle referanser til "kvinner" og "mødre" fra sitt kjernekompetansehefte til fordel for "gravide mennesker" og "Birthing individuals".