Alt er ikke som før, Erna

Av Dan Odfjell.

Hvor mye du enn ønsker, eller pretenderer: Du er på gale veier. På besøk i London røpet du deg, da du til Theresa May omtrent sa «jeg liker ikke så mye forandring» implisitt i verden. Da bør du trekke deg snarest, for bedre blir det ikke; iallfall ikke med regjeringens autopilot-politikk på lag med Angela Merkel og Emmanuel Macron. Altså disse to sjarlatanene i spissen for det nå vaklende, alltid fordyrende EU-maskineriet som ødelegger Europa. Mest, men på ingen måte bare, ved å tillate masseinnvandring.

Dersom du underskriver Marrakesh-traktaten på våre vegne, tilgir vi deg aldri. Den er forgjengeren til Asyl-traktaten og gjør oss nasjonalt ytterligere sårbare, med svake og feige politikere som veier egen karriere fremfor velgernes interesser. De gjemmer seg blant seg selv, en hop av opportunister som håper på, at «syndefloden» først kommer lenge etter deres tid. Men jeg tror borgerkrigen i Europa lett kan innhente dem. Den ligger nemlig ikke så langt unna, dersom prosessen med å ”integrere” – les utslette – de gamle nasjonene får fortsette.

Etter tysker-okkupasjonen fikk vi landsviksoppgjøret. Det var ingen vakker prosess – med de største svikerne, de glattsnakkende, de fra «høyaktede posisjoner» unnslippende, mens mer stakkarslige hattemakere ubønnhørlig ble dratt frem. I boken Makt Myter Medier fra 2013 med Frode Fanebust som redaktør, er dette et omtalt tema. De som minst kunne forsvare seg fikk hardest straff, konferer tyskerungene som sammen med sine mødre ble fratatt statsborgerskapet og deportert til et utbombet land de aldri hadde kjent. Om vi igjen skulle få behov for et oppgjør, håper jeg at man ikke sparer dagens glattsnakkende sjarlataner. Disse som bevisst snakker ut av begge sider av munnen samtidig, men som verken tenker på eller tar ansvar for vårt fedreland.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.