Manipulerende Hareide

Av Dan Odfjell.

En mester med ord og fakter, men farlig, farlig. En ulv i lammeskinn akkurat som sin forgjenger og rådgiver, den syvende «faren» i KrF-huset, sleipe Kjell Magne Bondevik. Men husk, Hareide var/er de norske biskopenes favoritt. Ja, det står dessverre heller dårlig til med den norske kirken; hykleriske fariseere, «avkledd» nå som politiske agenter. At landet ødelegges av fremmed-innvandringen og islam, det fornekter de. Faktisk, verre: som Document-kjente Hans Rustad opplevde til sin forferdelse på 90-tallet fra en representant for den norske kirken, som sa det slik: «Vi må stige ned for at de (muslimene) skal løftes opp»

Men tilbake til Knut Arild Hareide som falt for egen frekkhet og falskhet, samt sitt hat-prat mot FrP-velgerne og insisterende moraliserende forakt for andres «menneskesyn» og, kanskje aller verst Sylvi Listhaug som han ukristelig lot korsfeste. Takk og pris for at han ikke lykkedes med sitt forsett og sin utspekulerte venstre-om, til fordel for makt-desperate Jesus-tvilende Jonas Gahr Støre, som han, altså Hareide, forøvrig synes å ha så mye til felles med; sistnevntes forventede «gevinst» var en ministerpost, en sølvpenge fra Støres pung...

I sin siste anstrengelse for rødt flertall på landsmøtet, sa Hareide «at tapte han ville han trekke seg som partileder. Nå hører vi, at selv ikke det var sant; nå vil sleipingen fortsette likevel, og han vil reise land og strand rundt for å forene de «frontene» han selv har skapt. Ja, det blir nok litt av en signingsferd, den merkeligste forestillingen det politiske Norge noensinne har sett. Da blir nok Partiet De Kristne (PDK) rimelig sikkert til «kristenfolk-avtageren» og KrF en saga blott. Kanskje like greit at de konservative og bibeltro fylker seg under en felles fane, gjerne kalt Kristent Samlingsparti. Bruk da PDKs partiprogram, foreslår jeg, det er utmerket og konservativt; og programmet omfatter sågar landets behov for et solid nasjonalt forsvar.

Vi lever i farlige tider; om ikke hverken politikerne eller kirken vil forsvare oss, da må vi gjøre det selv. Dette ligger nå i kortene mht flere land i Europa, selv vårt nærmeste land Sverige.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.