NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 5. november 2018

Med lyset kommer ondskapen frem

Av Dan Odfjell.

Og i solen sprekker trollene. Det gjelder i politikken også. Derfor var det velsignet med Donald Trump, i det minste, han skrudde på lyset over riksmediene, maktmenneskene og politikernes organiserte løgn. Men disse misliker selvsagt det, og svarer med å gi ham skylden for den påfølgende polariseringen. Nei, hva vi har sett i USA er avkledningen av fusk og statsinstitusjoner og maktmennesker både udemokratiske og løgnaktige.

Trump er ikke perfekt. Det påpeker mange, også han selv. Hva gjelder president-valg må vi velge mellom to, den minst farlige, den mest skikkede. Og for den modigste, den mest ærlige. Dessuten er det menneskelig å ønske forandring. Og det fikk amerikanerne, gjennom en politisk ukorrekt kandidat opp mot den korrupte Hillary Clinton. Etter 8 år med glatte Barack Obama på auto-pilot fikk vi noe helt annet, en mann som ikke «kjøpte» velgerne med å love dem annet enn å sette Amerika først. Samt det å deregulere og å stoppe liberalismens iboende fandenskap, ved å gjeninnsette lov og orden.

Når Jesus i sin tid påpekte fariseere, da ble han korsfestet. Han var lyset, han eksponerte den ubehagelige usannheten deres, og det tålte ikke «mørket». Det verste våre politikere vet er avdekking, eksponering av egen pretensjon og usannhet. Så når Sylvi Listhaug påpekte sannhet, at Ap politisk setter de multikulturelle fremmede foran oss etniske andre, da måtte også hun korsfestes - sågar ved hjelp av partilederen for KrF. Han som i det skjulte har arbeidet lenge for vår tids fariseere, og med de kristnes tradisjonelle motstandere, nemlig sosialistene. Ikke rart at det blir polarisering av slikt.

Jeg holder meg til den sannheten som Listhaug representerer. Pr. definisjon er jeg da motstander av mørke-menn som Jonas Gahr Støre. Beklager, men så enkelt er det, nemlig at vi må velge, ja tenk det, selve demokratiets prinsipp.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.