NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

onsdag 14. november 2018

Norge skal slutte seg til FNs Global Compact for Migration

Av Spikeren. 

Igår, den 13 november 2018 klokken 14:08, kunne vi lese følgende på Resett.no:

Solberg-regjeringen har bestemt at Norge skal slutte seg til FNs Global Compact for Migration (også kalt GCM avtalen).

Resett har fått tips fra leserne om at Solberg-regjeringen nå har bestemt at Norge skal slutte seg til FNs migrasjonspakt. Dette bekreftes tirsdag formiddag av Utenriksdepartementet.

Resett har ved flere anledninger omtalt den omstridte Global Compact for Migration, et nytt rammeverk for migrasjon, som FN ved IOM har promotert, blant annet ved å hevde at masseinnvandring er «uungåelig, nødvendig og ønskelig». Pakten vil blant annet innebære at det åpnes for nye «legale veier» for migranter som ikke er flyktninger, og begrensninger i hva pressen kan skrive om migrasjon. Avtalen skal etter planen skrives under den 10. desember.

På sine nettsider har Regjeringen lagt ut informasjon om avtalen og litt om hva den innebærer.

Dette skremmer meg virkelig, for denne avtalen setter Norge som nasjon overfor SVÆRE utfordringer idet vi binder oss til en FN avtale som vil gjøre det mulig for MILLIONER av lovlig og ulovlige migranter, flykninger og asylsøkere fra MENA-land å ta seg inn til landet vårt, uten at vi kan forhindre det, og uten at det norske folk har blitt spurt om de er enig i denne avtalen eller ikke. Hele prosessen med GCM avtalen har blitt hysjet ned av både politikerne og mediene våre, og man får inntrykk av at selve signeringen helst skulle foregå i "stillhet".

Jeg slo på 21-nyhetene på TV2 ikveld for å se om de kanskje nevnte noe om at regjeringen har bestemt seg for å underskrive GCM avtalen, men nei, ikke et pip fra dem. Etterpå gjorde jeg et google søk for å se om noen av de største riksmediene våre hadde skrevet om det, men også der ble jeg skuffet.

Det eneste jeg fant (utenom Resett.no) var en artikkel på Nettavisen som skriver følgende:

Like før jul skal regjeringen slutte seg til en omfattende, internasjonal avtale om migrasjon. Innholdet i FNs migrasjonsplattform GCM (Global Compact for Migration) har blitt forhandlet i halvannet år og skal sluttføres og signeres på en FN-konferanse i Marrakech i Marokko 10. og 11. desember.

Det har lenge vært uklart om regjeringen vil slutte seg til avtalen. Tirsdag kveld ble det kjent at regjeringen vil slutte seg til migrasjonsplattformen.

- Regjeringen har behandlet saken og FrP tar uformell dissens fordi man ikke fikk gjennomslag for sitt primærstandpunkt om ikke å slutte seg til avtalen, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) til Nettavisen.

- Når regjeringen likevel slutter seg til plattformen er det viktig for FrP at den brukes til å fremme norske interesser, som retur og kontroll på migrasjon i nærområdene. Norge skal ha full kontroll på innvandringspolitikken, sier Wara.

Samtidig som jeg holder på med denne artikkelen, tikker det inn et skriv fra Dan Odfjell som sier akkurat det samme som jeg hadde tenkt å avslutte med.

Dan Odfjell skriver følgende:

Jeg skrev et åpent brev «Til Erna Solberg» forleden publisert på nettstedet Resett som fikk mange vektige påfølgende kommentarer. I mellomtiden melder nettstedet document.no at Regjeringen Erna Solberg vil undertegne avtalen. Om det skjer foreslår jeg at FrP melder seg ut av regjeringen, og varsler dette omgående. Grensen er nådd for hva regjeringen kan gjøre mot det store flertallet av det tenkende norske folket, uten folkeopprør. Vi har fått nok nå av immigrasjon og manglende integrasjon, samt EU underdanighet.

Erna Solberg som statsminister har mandat til å sette landet og oss nordmenn først, men ikke  grunnlov-stridig å underlegge oss EU, ei heller resten av verdenen. Som i Acer-saken kjører hun på uten engang å ville forklare oss velgerne hvorfor. Hun oppfører seg arrogant og nærmest som hun var en diktator, i et land pretendert som folkedemokrati, dvs at folket blir hørt i store anliggender. Til og med Sverige har forstått Marrakesh-implikasjonene, og danskene for lengst, de vil ikke undertegne. Hvorfor, fru statsminister, hvorfor vil du ødelegge ditt eget parti slik som Knut Arild Hareide nylig, og gjenstridig gjorde sitt; vær ikke i tvil om det.

Om ikke FrP tar affære går også det partiet ned med dragsuget, hvilket venstresiden håper på. Så hjelp dem for all del, og lykke på reisen. Vi er mange som ikke blir med på akkurat den.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

Spikeren