Marrakesh-avtalen - et venstreradikalt påfunn?

Michelle Bachelet. Former President of Chile.
Av Dan Odfjell.

Det er typisk med folk som Michelle Bachlet, Chiles tidligere meget mislykkede president, en av dem som nå står bak Marrakesh-avtalen. Hun er blitt FNs høykommisjonær for migrasjons-saker og har vært aktiv pådriver for pakten. Men, den chilenske nye og konservative presidenten, Sebastian Pinera, trakk landet sitt som med-undertegner, med relevante argumenter.

FN er full av slike venstrevridde mislykkede politikere, den siste av oss mest kjente var Erik Solheim, som skamfullt presterte å bli utkastet av FN. Godt gjort, fra en organisasjon som i mangt et tilfellet er parkeringsplass for de utdaterte. FN er full av sosialist-typer som lønnes godt, men knapt gjør noe nyttig. .

På torsdag skal vår utenriksminister, forsinket, forsvare en pakt regjeringen allerede har sluttet oss til, en merkelig sekvens og udemokratisk og saksbehandling. Men i kulissene bearbeides folket til passivitet. VG i dag er et typisk eksempel på den aktive konformitets-behandlingen vi utsettes for. Her er der godord og knapt med kritiske holdninger. Vår statsminister, med et stort og smilende billede, får støtte fra venstresiden. Dette er bemerkelsesverdig, og neppe fordi VG er spesielt borgerlig blitt. Er statsministeren blitt venstresiden? I denne innvandrings-relaterte saken er dette helt bemerkelsverdig. At Høyre som parti vil tjene på dette, er heller tvilsomt. De blir straffet tilsvarende det svenske Moderaterna.

Jeg ser Angela Merkel var til stede sist mandag i Marrakesh og klappet avtalen på plass. Men hun holdt også en tale som er betegnende nok: For ikke å bli stillet til ansvar (min påstand), beskrev hun migrasjon, legal migrasjon, som lønnsom; den skaper velstand. Kanskje for Tyskland, men aldeles ikke for de fleste land, og ikke for Norge. I vårt tilfelle er det grusomt uøkonomisk i tillegg til alle de andre nedsidene, kriminalitet inkludert. Hadde det ikke vært for «olje-penge-vaselinen», hadde folket aldri kunnet blitt lurt til noe så «vansindig» som Jonas Gahr Støre's, det lykkelige nye Vi.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.