Regjeringen sviktet oss

Av Dan Odfjell.

Som det første nettstedet kunne Resett informere oss om Marrakesh avtalen som vedtatt, mandag 10 desember, gjennom enkel akklamasjon. Vår statssekretær Marianne Hagen var tilstede på regjeringens vegne. Hele 13 land flest europeiske var erklærte motstandere.

Det er ufattelig at vår utenriksminister Ine Eriksen Søreide først førstkommende torsdag - og slik i etterkant - skal redegjøre oss avtalens implikasjoner. Dette føyer seg inn i rekken av arrogante byråkratiske måter å lure og overstyre oss på; et høyst skuffende demokrati. Det minner oss forøvrig om Acer-avtalen tidligere i år, som hverken i forkant eller i etterkant er blitt oss skikkelig orientert.

Er vi blitt et rent lydrike under vakleferdige EU?

Jeg må få sitere et av de først debattant-innleggende som fulgte på Resett:

«EØS avtalen var i 1994 bare en uskyldig handelsavtale, men nå (uten stemmerett) er vi ca. 75% EU medlemmer på grunn av denne EØS avtalen!

Vi ser antagelig noe lignende med denne innvandrings-avtalen, den blir utvidet og utvidet slik at om noen år har vi helt fri innvandring og et totalt ødelagt land.

Når det er motstand i folket bruker politikerne små skritt og tiden for å gjennomføre galskapen sin mot folkets vilje, og til slutt er vi låst fast gjennom svikefulle avtaler».

Hvorfor, fru statsminister? Var det av hensyn til KrF, hva som heller burde og kunne ha vært din unnskyldning for å overlate galskapen til Jonas Gahr Støre?

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.