Riksmediene er sjokkerte

Foto: 2M.ma / NTB scanpix
Av Dan Odfjell. 

At to skandinaviske ungjenter blir voldtatt og halshugd på fottur i Marokko det «forstår» ikke riksmediene, de spiller seg som vanlig snille og uforståelige overfor muslimenes verden. Men de forstår saken utmerket godt, men nekter å innrømme fakta. Falske fakter av ideologiske grunner står i veien; trist bekreftet og demonstrert gjennom to jenter mishandlet og drept. Danmarks statsminister sa det mest direkte, drapene var «barbariske».

Libe Rieber Mohn som er gift med DnB-sjef Rune Bjerke, har svaret. Hun uttalte tidligere hva angår ekstremister, at det bare gjaldt å være kameratslig. Så kanskje var disse jentene ikke tilstrekkelig kamaratslige?

Et lite eksempel fra norsk skole, en folkeskolelærer hang på tavlen et stort bilde av en smilende mørkhudet mann. Til klassen sa han, se på denne mannen, ser ikke han hyggelig ut? Etter en stund sa han, se litt til, se på de snille brune øynene? Ja, hva annet enn å være enige kunne smårollingene være. De forsto seg knapt flerkulturelt indoktrinert. Og slik, som et lite eksempel blir skolesystemet misbrukt av de snille.

Nei, sunn skepsis og realisme synes helt utgått på dato. Som Gro Harlem Brundtland sa forleden «Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt». Smak på den, hun mener i fullt alvor at statens oppgave, liksom i diktaturstater, er å kontrollere hvilken informasjon som må ut til folk.

I et intervjue med Dagsavisen besværte hun seg over Donald Trump og snakket et sted om at «Vår felles kunnskap og erkjennelse er tapt». Felles kunnskap og erkjennelse - hvilket pølsevev. Det mest fantastiske er dersom hun virkelig tror på det selv.

Det venstreorienterte media må selv ta hovedansvaret for ekstremisme og polarisering i den vestlige verden. Der mennesker mangler fakta og et rasjonelt nyhetsbilde som stemmer med egne erfaringer og egen virkelighets opplevelse, tar fantasien over for å fylle inn påkrevet informasjon og fakta. Venstresidens propaganda apparat har skapt en situasjon i vesten som de ikke lenger håndterer. Polarisering, ekstremisme og hat. Hat er som vann. Det flyter fritt og ingen kan kontrollere det.

Avslutningsvis, tiden er gått fra vår tidligere sosialistiske statsminister som fikk oss tilknyttet EU på tvers av to folkeavstemninger. Hun underskrev sågar en EU-søknad før avstemning nummer to en gang var unnagjort. Og hun har søkt, eller Ap har søkt dette meget arrogante solo-utspillet hemmeligholdt.

Folket fikk rett, ikke makt-elitene, for EU er blitt et rent sorgens kapittel.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.